If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-35,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЈАВНА РАСПРАВА ПО ДЕТАЛНИТЕ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА: АЛИКОЧ, БУЧИМ, ПРНАЛИЈА, КАЛАУЗЛИЈА, КОЏАЛИЈА, СМИЉАНЦИ, СУЛДУРЦИ И СУПУРЃЕ

  |     |   No comment

Во тек е јавна расправа по деталните урбанистички планови за населените места: Аликоч, Бучим, Прналија, Калаузлија, Коџалија, Смиљанци, Сулдурци и Супурѓе и истата трае до 25.04.2019 год.   Плановите се истакнати во салата за состаноци на Советот на општината и сите заинтересирани може своите забелешки да ги...

Прочитај повеќе

РАБОТНА СРЕДБА ВО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА КАЛАУЗЛИЈА, ОРАОВИЦА И КАЛУГЕРИЦА И ИЊЕВО

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов, во рамките на своите секојдневни работни активности, заедно со раководителот на Урбанизам, Кирчо Сусинов и директорот на ЈКП Плаваја, Дејан Крстев извршија увид во реализацијата на Програмата за уредување на изградба на општина Радовиш, при што ги посетија населените места Калаузлија, Ораовица,...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ПОВТОРНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА ЗА ИЗМЕНА И ДОПОЛННА НА ДУП ЗА ДЕЛ ОД УБ3, ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

             С О О П Ш Т Е Н И Е  За организирање на повторна Јавна презентација и Јавна анкета за измена и дополнна на ДУП за дел од УБ3, Општина Радовиш    Јавна презентација и јавна анкета се организира повторно во постапка за...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ПОВТОРНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА ЗА УПВНМ ЗА ЛЕСНА ИНДУСТРИЈА ЗА ЛОКАЛИТЕТ „ДОЛНА РУДИНА“, КО ИЊЕВО-ВОН ГРАД, ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

                      С О О П Ш Т Е Н И Е За организирање на повторна Јавна презентација и Јавна анкета за  УПВНМ за лесна индустрија за локалитет „Долна Рудина“, КО Ињево-вон град, Општина Радовиш     Јавна презентација и јавна анкета повторно...

Прочитај повеќе

РАБОТНА СРЕДБА НА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ СО ОПШТИНА ТЕТЕВЕН, РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА ВО СКЛОП НА ЕУ ПРОЕКТОТ „ЗАЕДНО СОЗДАВАМЕ ПОДОБРА ИДНИНА“

  |     |   No comment

Согласно одобрениот проект „Заедно создаваме подобра иднина” од програмата „Европа за граѓаните”, деновиве претставници од општина Радовиш остварија работна посета на збратимената општина Тетевен (Република Бугарија).   Во склоп на посетата, најпрво беше остварен прием кај Градоначалникот на општина Тетевен, Д-р Мадлена Бојаџиева која изрази огромно задоволство...

Прочитај повеќе

УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ „КРСТЕ П. МИСИРКОВ“ УСПЕШНО СЕ ПРЕТСТАВИЈА ВО ЕМИСИЈАТА „ЅВОН“

  |     |   No comment

Тимот ученици низ драматизации, работилници, сликање, музички точки и егзибиции, заедно со тимот наставници и директорката, успешно го претставија ООУ „Крсте Петков Мисирков“  и Радовиш во емисијата „Ѕвон“ на МРТ.   Од ООУ „Крсте П. Мисирков“ искажуваат голема благодарност до Градоначалникот Герасим Конзулов и Општина Радовиш за...

Прочитај повеќе

ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ГЕНЕРАЛШТАБОТ НА АРСМ И АМБАСАДАТА НА САД ВО ПОСЕТА НА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес во посета на општина Радовиш беа претставници од Генералштабот на АРСМ, претставници од канцеларијата за соработка во одбраната при амбасадата на САД во нашата држава, и претставници на вооружените сили на САД во Европа.   Целта на посетата беше запознавање на Градоначалникот Герасим Конзулов за претстојната...

Прочитај повеќе

ПОТПИШАН ДОГОВОРОТ ЗА ИЗГРАДБА НА ЛОКАЛНИОТ ПАТ ОД МОСТОТ НА СМИЉАНСКА РЕКА ДО ЦЕНТАРОТ НА СЕЛОТО СМИЉАНЦИ

  |     |   No comment

Општина Радовиш во соработка со канцеларијата на Светска Банка во РСМ, потпишаа договор со фирмата „Ленди Груп“ ДООЕЛ- Скопје за изградба на патот од мостот на Смиљанска река до центарот на селото Смиљанци во вредност од 25.5 милиони денари. Со градежните активности на траста во должина...

Прочитај повеќе

ОГЛАС ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКА И РАСПРЕДЕЛБА НА ГРАНТОВИ ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА АГРОЕКОЛОШКИ МЕРКИ ВО СЛИВОТ НА РЕКА СТРУМИЦА–ТРЕТ ЦИКЛУС

  |     |   No comment

Проектот за управување со сливот на река Струмица го спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во партнерство со Центарот за развој на Југоисточнио плански регион, општините од сливот и други релевантни институции.   Во насока на остварување на главната цел на проектот за подобрување на...

Прочитај повеќе

ДОДЕЛЕНИ БЛАГОДАРНИЦИ ЗА КРВОДАРИТЕЛИТЕ

  |     |   No comment

Црвен крст-Општинска организација Радовиш го одбележа Денот на основањето на Црвен Крст и Денот на крводарителите. Меѓународното движење на Црвениот крст е настанато како резултат на желбата да им се помогне и тоа без било каква пристрасност, како и да го спречи и олесни човековото страдање...

Прочитај повеќе