If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-38,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЗИМСКИ ФУДБАЛСКИ РАДОСТИ

  |     |   No comment

Фудбалската федерација на Македонија во соработка со Федерацијата на Училишен спорт на Македонија стартуваше со новиот проект наречен „Winter football joys - Зимски Фудбалски Радости“ во кој се вклучени 80 основни училишта од Република Македонија, а во кои ќе учествуваат повеќе од 2800 деца на...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ ПОВТОРНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА ЗА ПРЕДЛОГ ПЛАН ЗА УПС ПОДАРЕШ, ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 35 став 3 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр.199/14, 44/15), член 50 точка 4 од Законот за локална самоуправа ("Сл.весник на РМ" бр.5/02), член __ од Статутот на Општина Радовиш, и донесената Годишна програма за изработување...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА XXIV СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

31.01.2019, Во салата за состаноци на општината се одржа првата седница на Советот во 2019 година со 9 точки на дневен ред.   Претседателот Коле Чаракчиев ја отвори седницата со иницијатива која беше прифатена од сите советници а се однесува на подобрување на ефикасноста во работењето на...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XXIV СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XXIV седница на Советот на општина Радовиш. Седницата ќе...

Прочитај повеќе

МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ УСАИД, ОПШТИНА РАДОВИШ И ООУ„НИКОЛА КАРЕВ“

  |     |   No comment

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МАКЕДОНСКИ ЦЕНТАР ЗА ГРАЃАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ (МЦГО) – СКОПЈЕ ПРОЕКТ НА УСАИД ЗА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА НА МЛАДИТЕ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО (МИМО), ОПШТИНА РАДОВИШ И ООУ„НИКОЛА КАРЕВ“ – РАДОВИШ   Меморандумот беше потпишан од Градоначалникот на општина Радовиш г-н. Герасим Конзулов, извршниот директор на Македонски центар...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 12 РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ ВО РОК ОД 6 МЕСЕЦИ

  |     |   No comment

Врз основа на Програмата за јавни работи 2018-2021 година на Општина Радовиш, Решение за назначување на Комисија за спроведување и мониторинг на јавен оглас за ангажирање на 12 работници  за изведување на јавни работи во рок од 6 месеци бр: 09-175/2 од 28.01.2019 год. Одлука...

Прочитај повеќе

СВЕЧЕНО ПОТПИШУВАЊЕ НА ДОГОВОРИТЕ ЗА СТИПЕНДИИ НА НАЈДОБРИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

ОПШТИНА РАДОВИШ ДОДЕЛИ 29 СТИПЕНДИИ НА ТАЛЕНТИРАНИ УЧЕНИЦИ   Денес, 25.01.2019 год. - Петок, Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов на свечен начин ги додели договорите за стипендирање на најдобрите ученици во основното и средното образование во Радовиш за учебната 2018/19 год.   Се доделија вкупно 29 стипендии на...

Прочитај повеќе

РАБОТЕН СОСТАНОК СО ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА JICA

  |     |   No comment

Денес во просториите на општина Радовиш беше одржан работен состанок од Еко-ДРР проектот за градење на капацитети за еко системи базирано на намалување на ризикот од катастрофи, преку одржливо стопанисување на шумите.   На овој состанок беше разговарано за главните работи кои ќе треба да се реализираат...

Прочитај повеќе

Повик за поднесување на понуди -Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП MSIP-NCB-078-19

  |     |   No comment

Повик за поднесување на понуди     Проект за подобрување на општинските услуги - МСИП  MSIP-NCB-078-19     Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development Business, со бр. 767, од 31 Јануари, 2010 година (печатено издание) и објавена...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕРАСИМ КОНЗУЛОВ ДЕНЕС ОДРЖА ПРИЕМ НА ЛИЦАТА КОИ ГО ФАТИЈА КРСТОТ НА ВОДИЦИ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов, денес одржа прием на лицатa кои за празникот Богојавление – Водици ги фатија светиот крст по населените места во општина Радовиш. Мартин Глигоров (Раклиш), Томе Козовски (Ораовица), Мартин Филевски (Подареш), Мите Маринков (Јаргулица), Драган Златков (Покрајчево), Добре Стојанов (Злеово), Серафимче...

Прочитај повеќе