If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-39,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

РАДОВИШ ПОДГОТВУВА ПРОЕКТ ЗА ГАСИФИКАЦИЈА

  |     |   No comment

Општина Радовиш издвои средства за изработка на проектна документација, со која е предвидено да се изгради гасоводна мрежа во Радовиш во должина од 7 километри.   Договорот со најповолниот понудувач беше потпишан минатата недела, со што е создадена можност за комплетирање на идејниот и основниот проект во...

Прочитај повеќе

JАВЕН КОНКУРС ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ НА СПОРТСКИ КЛУБОВИ, ЗДРУЖЕНИЈА И СОЈУЗИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2019 ГОД.

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Службен гласник на општина Радовиш бр. 05/02) а согласно донесената годишна Програма за јавните потреби на спортот во општина...

Прочитај повеќе

JАВЕН КОНКУРС ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ НА ЗДРУЖЕНИЈА НА ГРАЃАНИ ОД ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА ЗА 2019 ГОД.

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Сл. гласник на општина Радовиш бр. 05/02) а согласно усвоената годишна Програма за активности од областа на културата во...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА ИЗБОР НА СПОРТИСТ, СПОРТСКА ЕКИПА И ТРЕНЕР ЗА 2018 ГОД. КАКО И ЗА СПОРТСКИ РАБОТНИК ЗА ПОВЕЌЕГОДИШНА РАБОТА

  |     |   No comment

Врз основа на член 34 од Статутот на општина Радовиш (Сл.гласник на општина Радовиш бр. 05/02), како и врз основа Правилникот за критериуми за избор на најуспешни спортисти, спортски екипи и спортски работници бр.08-348/1 од 11.02.2015 год., Комисијата за култура, образование и спорт при Советот...

Прочитај повеќе

РАБОТНА ПОСЕТА НА ПОЛИЦИСКАТА СТАНИЦА, ЈЗУ „ЗДРАВСТВЕН ДОМ“ И ТППЕ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес, Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов придружуван од Секретарот на општината Драги Стојанов, остварија работни посети на општинските установи и институции.   Најпрво беше посетена Полициската станица од општа надлежност во Радовиш, каде со надлежните лица и Командирот Борче Крстев беше разговарано за тековните активности и...

Прочитај повеќе

ОТКРИВАЊЕ НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕТО НА ЗАГИНАТИТЕ БРАНИТЕЛИ

  |     |   No comment

Денес беше извршено откривање на спомен обележјето на загинатите бранители од Радовиш во воениот конфликт од 2001 год.   На свеченоста присуствуваше Министерот за внатрешни работи на Република Македонија Г-дин Оливер Спасовски, Директорот на Бирото за јавна безбедност Г-дин Сашо Тасевски, Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов,...

Прочитај повеќе

РАБОТНА СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ СПАСОВСКИ

  |     |   No comment

Во општина Радовиш се одржа работна средба помеѓу Министерот Спасовски и Градоначалникот Конзулов, на која се разговараше за меѓусебната соработка помеѓу локалната заедница и полицијата.   „Многу важно за безбедноста е да има соработка и партнерски однос меѓу граѓаните и македонската полиција.   Имаме многу заеднички иницијативи кои придонесуваат...

Прочитај повеќе

ОДОБРЕН ЗАЕДНИЧКИ ПРОЕКТ НА ОПШТИНА ТЕТЕВЕН, РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА И ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Општина  Радовиш и Општина Тетевен (Република Бугарија) ја започнуваат новата 2019 година со добри вести. Во месец Септември 2018 година, двете збратимени општини аплицираа со проектот „Заедно создаваме подобра иднина” за директно финансирање од ЕУ програмата „Европа за граѓаните”, насока „Демократска ангажираност и граѓанско учество“,...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА XXIII-ТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш во средата ја одржа својата редовна 23-та седница, со која претседаваше Претседателот на Советот Коле Чаракчиев.   На оваа седница беше работено со дневен ред од 80 точки, каде што едена од точките беше разгледување и усвојување на Предлог-Буџет за 2019 година на општина Радовиш     РЕШЕНИЕ...

Прочитај повеќе