If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-4,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

УВИД ВО РАБОТИТЕ НА ПОСТАВУВАЊЕТО НА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА ВО УБ 9.2 И НА САНИРАЊЕТО НА ДЕЛ ОД РЕЧНОТО КОРИТО НА РАДОВИШКА РЕКА

  |     |   No comment

Денес направивме увид во работите на поставувањето на канализационата мрежа во УБ 9.2 и на санирањето на дел од речното корито на Радовишка река....

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ: СЕ ОДОБРУВА ПЛАНСКА ПРОГРАМА ВО Е-УРБАНИЗАМ СО БРОЈ НА ПОСТАПКА: 40846 ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ИЗГРАДБА НА УЛИЦА ВО С. КАЛУГЕРИЦА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ, СО КЛАСА НА НАМЕНА Е1

  |     |   No comment

Врз основа на член 44, став 7 од Законот за Урбанистаичко планирање (Сл. Весник  Бр. 32/2020) Градоначалникот на општина Радовиш по доставен предлог за одобрување на Планска програма, за изработка на Урбанистички Проект вон опфат на урбанистички план за изградба на улица во с. Калугерица,...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗБОР НА СОВЕТИ НА МЕСНА САМОУПРАВА ВО УРБАНИТЕ-МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

И З В Е С Т У В А Њ Е   Се известуват граѓаните на Општина Радовиш дека врз основа на чл.84 од Законот за локална самоуправа,чл.21 ст.1 точка 43 од Статутот на општина Радовиш и донесена  Одлука на Советот на општина Радовиш на ден 31.01.2022...

Прочитај повеќе

ИНТЕРЕН ОГЛАС број 1 /2022 за пополнување на работни места со унапредување

  |     |   No comment

Врз основа на член 48 од Законот за административните службеници (,,Сл.весник на РМ бр. 27/14,199/14,48/15,154/15,5/16,142/16 , 11/18 и Сл.весник на РСМ бр.275/19,14/20 и 215/21) и член 2 од Правникот за формата и содржината на интерниот оглас,начинот на поднесување на пријавата за унапредување,начинот на спроведување на...

Прочитај повеќе

РАБОТНА СРЕДБА ЗА ПРОЕКТОТ „ЗЕЛЕНА ТОПЛИНА“

  |     |   No comment

Денес го одржавме првиот работен состанок со нашиот партнер, Здружението „ЦеПроСАРД“ од Скопје за новиот проект „Зелена топлина (Green Heat) - воведување на ефикасна услуга за централно греење, ориентирана кон корисниците, базирана на обновливи извори на енергија“. Проектот кој е финансиран од Европската унија е преку воспоставување...

Прочитај повеќе

НАБАВКА НА ДОПОЛНИТЕЛНА КОЛИЧИНА НА ПРОТИВПОЖАРНА ОПРЕМА

  |     |   No comment

Врз основа на планираното годишно набавување на противпожарна опрема а согласно Законот за пожарникарство, општина Радовиш изврши набавка на дополнителна количина на противпожарна опрема. Продолжуваме посветено да се грижиме за опременоста на единицата која професионално ги извршува задачите околу спасувањето на граѓаните и нивните имоти при...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2021“

  |     |   No comment

Во присуство на голем број спортисти, тренери, спортски работници и претставници од спортските клубови, како и претставници од бизнис секторот во општина Радовиш, на 04.02.2022 год., Петок во Ресторан „Маг Марг“ беше одржана традиционалната манифестација „Спортист на годината“.   Претходно комисијата за образование, спорт и култура и...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ СЕ ОДОБРУВА ПЛАНСКА ПРОГРАМА ВО Е-УРБАНИЗАМ СО БРОЈ НА ПОСТАПКА: 40060 ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ИНФРАСТРУКТУРА

  |     |   No comment

Врз основа на член 44, став 7 од Законот за Урбанистаичко планирање (Сл. Весник  Бр. 32/2020) Градоначалникот на општина Радовиш по доставен предлог за одобрување на Планска програма, за изработка на Урбанистички проект вон опфат на Урбанистички план за инфраструктура со намена Е1.8 за изведба...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 6 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 6 седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе