If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-45,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЈАВЕН КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ ОД ОБЛАСТА НА СПОРТОТ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ШЕСТОНОЕМВРИСКИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ

  |     |   No comment

ЈАВЕН КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ ОД ОБЛАСТА НА СПОРТОТ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ШЕСТОНОЕМВРИСКИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ   Се распишува јавен конкурс за избор на Здружение на граѓани за реализација на шестоноемврискиот турнир во мал фудбал во општина Радовиш во 2018 година.   Периодот за доставување...

Прочитај повеќе

ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 11 ОКТОМВРИ

  |     |   No comment

Денес во Радовиш по повод 11 Октомври, Денот на македонското востание, на споменикот на паднатите борци од НОВ беше положено свежо цвеќе и одадена почит кон загинатите од народно ослободителната војна.   Свежо цвеќе положи Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов, и други делегации.    ...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ ШЕСТОНОЕМВРИСКИ ПРИЗНАНИЈА И ПЛАКЕТИ ЗА 2018 ГОДИНА

  |     |   No comment

Општина Радовиш распишува Конкурс за доделување на традиционалните Шестоноемвриски признанија и плакети за 2018 година.   На овој конкурс може да се јават сите заинтересирани физички и правни лица, организации од невладиниот сектор , образовни, спортски и културни установи и останати асоцијации на граѓани од општина Радовиш...

Прочитај повеќе

УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ КРСТЕ П. МИСИРКОВ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНАТА

  |     |   No comment

Денес на огромно задоволство на Градоначалникот Герасим Конзулов во посета на општината беа учениците од ООУ Крсте П. Мисирков од Радовиш, кои се запознаа со Градоначалникот на општина Радовиш и му поставуваа голем број на прашања околу неговата функција, како и за органите на општината...

Прочитај повеќе

ДИРЕКТОРОТ НА ЈП ДРЖАВНИ ПАТИШТА ЗОРАН КИТАНОВ ВО ПОСЕТА И УВИД НА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Директорот на ЈП за државни патишта, Зоран Китанов заедно со Градоначалникот на Радовиш Герасим Конзулов денес беше во обиколка и изврши увид на градежните работи кои се одвиваат во Радовиш на регионалниот пат Радовиш-Подареш, проект кој опфаќа целосна реконструкција и рехабилитација долж целата траса од...

Прочитај повеќе

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И АНКЕТА ЗА ПРЕДЛОГ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ ЗА ПОДАРЕШ, ДАМЈАН И ИЊЕВО

  |     |   No comment

Во тек е Јавна презентација и Јавна анкета за предлог урбанистички плановите за населените места Подареш, Дамјан и Ињево. Сите заинтересирани лица можат да доставуват писмени забелешки со анкетен лист во секторот за урбанизам во ЕЛС Општина Радовиш.   Погледни или превземи УПС ДАМЈАН УПС ИЊЕВО УПС ПОДАРЕШ ...

Прочитај повеќе

ПРИЕМ НА ДЕЧИЊАТА ПО ПОВОД „НЕДЕЛА НА ДЕТЕТО“

  |     |   No comment

По повод „Недела на детето“ денес Градоначалникот Герасим Конзулов денес имаше пријатно изненадување од посетата на дечињата од детската градинка „Ацо Караманов“.   Дечињата од големата група од објектот Управна зграда, нивната воспитувачка и негователка заедно со Директорката Љупка Тренчева ја посетија општината каде што беа топло...

Прочитај повеќе

РАБОТИЛНИЦА „ДИГИТАЛНИ БИБЛИОТЕКИ“

  |     |   No comment

Во присуство на 35 вработени во библиотеките во Р Македонија, во организација на Здружението за равој и иновации на библиотеки „ИНОВА ЛИБ“ вчера во Радовиш започна дводневниот семинар на тема „Дигитални библиотеки“ кој е дел од проектот „Управување со дигитални збирки: нови предизвици за јавните библиотеки".   Проектот се реализира во...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦАТА ВО УБ 15 ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Деновиве започна реализацијата на проектот за изградба на улица бр. 4 во УБ 15 во Радовиш, каде што ќе биде опфатена исто така и изградба на атмосферска, водоводна и канализациона мрежа на оваа улица бр. 4.,  и дел од улица бр. 3. Должината е 180...

Прочитај повеќе