If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-49,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЗАПОЧНУВА ПРОЕКТОТ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ НА ООУ „ОРЦЕ НИКОЛОВ“

  |     |   No comment

Започнува реализацијата на инплементација на мерки за енергетска ефикасност во ООУ„Орце Николов“ Ињево   Вчера во општина Валандово се одржа работна средба на проектните партнери вклучени во проектот “3Еm“, на кој присуствуваа претставници од општините Серес, Радовиш, Валандово, како и партнерите од музичкиот конзерваториум од Грција и...

Прочитај повеќе

ПРИЕМ И СРЕДБА СО ЕВРОАМБАСАДОРОТ САМУЕЛ ЖБОГАР

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов вчера оствари средба и прием на шефот на делегацијата на Европската Унија, амбасадорот Самуел Жбогар.   Оваа средба се одржа после свеченоста и пуштањето во употреба на пречестителната станица за третман на отпадни води во Радовиш која е изградена со помош на ЕУ фондовите.   Градоначалникот...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА СО РАБОТА ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

  Започна со работа новата пречистителна станица за третман на отпадни води во Радовиш. Покрај новата пречистителна станица за третман на отпадни води, ревитализирана и проширена е примарната канализациона мрежа во општината Радовиш, со што се решава проблемот со отпадните води, се подигнуваат стандардите за заштита...

Прочитај повеќе

ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА НОВАТА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Вложувањето во изградба на пречистителни станици е исклучително важно за заштита на животната средина и за заштита и унапредување на здравјето на граѓаните, наводнувањето на земјоделските површини ќе се врши со чиста и здрава вода, што е предуслов за производство на здрава храна.   Во Радовишката река...

Прочитај повеќе

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ ЈА ОДРЖА XV РАБОТНА СЕДНИЦА

  |     |   No comment

Вчера се одржа XV работна седница на Советот на општина Радовиш со кој заседаваше Претседателот на Советот Коле Чаракчиев.   На седницата Советниците разгледуваа и работеа со дневен ред од 44 точки, а се разгледуваа повеќе Предлог-одлуки, Предлог-решенија и Извештаи доставени до Советот на општина Радовиш.   Советниците имаа можност...

Прочитај повеќе

СРЕДБА НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА

  |     |   No comment

И оваа година во организација на Здружението на пензионерите од општините Радовиш и Конче, на 15 јули 2018 год. (Недела) на Манастирскиот комплекс Св.Ѓeорги кај с.Ораовица, ќе се одржи традиционалната Пензионерска средба.   Културно-забавната програма започнува во 11:00 часот.   Здружението на пензионери ги поканува граѓаните на општина...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XV-СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XV седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

РАБОТНИ АКТИВНОСТИ НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ НИЗ ОПШТИНАТА

  |     |   No comment

Во тек се работни активности на повеќе инфраструктурни проекти во општина Радовиш. Се асфалтира улицата во Раклиш која е во должина од 370 метри. ширина 6 метри. Асфалтирањето ќе биде со два слоја на асфалт 7+4 см, а исто така ќе биде поставен бекатон на тротоарите...

Прочитај повеќе

СЛУЖБЕНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕРАСИМ КОНЗУЛОВ СО ОПШТИНСКИТЕ УЧИЛИШТА ЗА ПРЕВОЗОТ НА УЧЕНИЦИТЕ ВО УЧЕБНАТА 2018-2019 ГОДИНА

  |     |   No comment

Во текот на вчерашниот ден, градоначалникот на општина Радовиш имаше службена средба со директорите на општинските училишта.   На средбата присуствуваа директорите не СОУ Коста Сусинов - Радовиш, ООУ Крсте П.Мисирков – Радовиш, ООУ Никола Карев – Радовиш, ООУ Орце Николов – Ињево, ООУ Коста Рацин –...

Прочитај повеќе