If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-50,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ ВО ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

  |     |   No comment

Најавеното прво прскање против комарци во Југоисточниот плански регион повторно е одложено.   Од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион информираа дека прскањето против комарци ќе се изврши на 1 јули.   - Се известуваат граѓаните на општините Богданци, Босилово, Валандово, Василево, Гевгелија, Дојран, Конче, Ново Село, Радовиш...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА XIII И XIV-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес Советот на општина Радовиш ја одржа својата 13-та и 14-та Итна седница, На почетокот итноста на овие седници ги образложи Претседателот на Советот Коле Чаракчиев.   На 14-та седница  се работеше со единствената точка од Дневниот ред - Информација за невремето во општина Радовиш кое се случи во...

Прочитај повеќе

САНИРАЊЕ НА ШТЕТИТЕ ОД НЕВРЕМЕТО

  |     |   No comment

Општина Радовиш превзема оперативни мерки за санирање на штетите од невремето што го зафати Радовиш и населените места во вчерашниот ден. Механизацијата и екипите се на терен и ги расчистуваат наносите....

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ПРЕДЛОГ-ПРОГРАМИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ТРАДИЦИОНАЛНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА СВ.СПАСО РАДОВИШКИ

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 точка 6 од Законот за локална самоуправа ("Службен весник на РМ" бр. 5/02), член 43 од Статутот на општина Радовиш ("Службен гласник на општина Радовиш" бр. 5/02), Градоначалникот на општина Радовиш објавува,   ЈАВЕН ПОВИК за доставување на предлог-програми за...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ПРЕДЛОГ-ПРОГРАМИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ТРАДИЦИОНАЛНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА САМУН ЕМ ТАТЛИЈА

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 точка 6 од Законот за локална самоуправа ("Службен весник на РМ" бр. 5/02), член 43 од Статутот на општина Радовиш ("Службен гласник на општина Радовиш" бр. 5/02), Градоначалникот на општина Радовиш објавува,   ЈАВЕН ПОВИК за доставување на предлог-програми за...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС за ангажирање на 15 работници за изведување на јавни работи во рок од 4 месеци

  |     |   No comment

Врз основа на Програмата за јавни работи 2018-2021 година на Општина Радовиш, Одлуката за усвојување на Акциониот план за јавни работи на Општина Радовиш за 2018 година бр. 08-967/1 од 28.05.2018 година, Решение за назначување на Комисија за спроведување и мониторинг на јавен оглас за...

Прочитај повеќе

ПРЕЗАКАЖАНО ПРВОТО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ ВО ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

  |     |   No comment

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот организира авио-третирање против комарци. Се известуваат граѓаните на општините Богданци, Босилово, Валандово, Василево, Гевгелија, Дојран, Конче, Ново Село, Радовиш и Струмица дека првото прскање кое првично беше одложено поради лошите временски услови...

Прочитај повеќе

ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА И ИЗГРАДБА НА УЧИЛИШТЕ ВО КАЛАУЗЛИЈА

  |     |   No comment

Турската меѓународна агенција за соработка и развој (ТИКА) претставувана од Ајтекин Ајден-програмски координатор и општина Радовиш претставувана од Градоначалникот Герасим Конзулов вчера потпишаа договор за соработка во врска со работите поврзани со Проектирање и градежни работи за нова училишна зграда во подрачното училиште во село...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНЗУЛОВ ВО ОБИКОЛКА И ПОСЕТА НА ГРАДСКИОТ СТАДИОН

  |     |   No comment

ГРАДЕЖНИ РАБОТИ НА ГРАДСКИОТ СТАДИОН ВО РАДОВИШ   Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конузлов денес беше во обиколка и посета на Градскиот стадион во Радовиш каде што се одвиваат градежни работи околу оградување и реконструкција на соблекувалните на стадионот.   Средствата обезбедени за овие градежни работи се во вредност...

Прочитај повеќе