If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-51,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

КООРДИНАТИВЕН СОСТАНОК ВО РАМКИТЕ НА „ПРОЕКТОТ ЗА ГРАДЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИ ЗА ЕКОСИСТЕМСКИ-БАЗИРАНО НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИЦИ ОД КАТАСТРОФИ

  |     |   No comment

Денес во просториите на општина Радовиш се одржа координативен состанок на претставници од „JICA“и претставници од институциите вклучено во  „Проектот за градење на капацитети за екосистемски-базирано намалување на ризици од катастрофи (Eco–DRR) преку одржливо управување со шумите во Република Македонија”.   Оваа координација беше со цел на...

Прочитај повеќе

ГОСТУВАЊЕТО НА НАЈГОЛЕМИОТ АМБАСАДОР НА МАКЕДОНСКАТА КУЛТУРА ВО СВЕТОТ, АНСАМБЛОТ „ТАНЕЦ“ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Почитувани сограѓани   Со особена чест Ви го најавуваме гостувањето на најголемиот амбасадор на македонската култура во светот, Ансамблот за народни игри и песни на Македонија „ТАНЕЦ“. На 19-ти Јуни, Вторник со почеток во 20:00 часот, бидете на Плоштадот „Св.Спасо Радовишки“ и исполнете ги вашите срца со богатиот...

Прочитај повеќе

ОДРЖАН ОПШТИНСКИОТ НАТПРЕВАР ПО ПРВА ПОМОШ

  |     |   No comment

Со однапред позната траекторија со две главни места и тоа: Паркот на млади и плоштадот св.Спасо Радовишки се одржа третиот по ред Општински натпревар по прва помош во организација на Црвен крст на Република Македонија-Општинска организација Радовиш, а под покровителство на Општина Радовиш. На натпреварот земаа...

Прочитај повеќе

УСПЕШНО ОРГАНИЗИРАНА „ОДБОЈКАРСКАТА УЧИЛИШНА ЛИГА 2018“

  |     |   No comment

Во организација на Општинскиот училишен спортски сојуз, а под покровителство на Општина Радовиш и Градоначалникот Герасим Конзулов во текот на месец мај за прв пат беше организирана „Општинската училишна лига во Одбојка„ за ученици од основните училишта.   Во оваа лига учествуваа сите основни училишта, а како...

Прочитај повеќе

„ЛЕТНА КУЛТУРНА СЦЕНА 2018“

  |     |   No comment

Почитувани сограѓани, Со особено задоволство Ви го претставуваме овогодишното проширено издание на летната културна програма под логото „ЛЕТНА КУЛТУРНА СЦЕНА 2018“   Почнувајќи од овој викенд, ЕЛС општина Радовиш, Центарот за култура „Ацо Караманов“, ОНБ „Браќа Миладиновци“ и Здруженијата од областа на културата,   Ве покануваат да бидете дел од...

Прочитај повеќе

ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНОТО КОРИТО НА РАДОВИШКА РЕКА

  |     |   No comment

Согласно планот за одржување на речното корито на реките во урбан опфат, Општина Радовиш денес започна со активности за превентивно чистење на Радовишка река од вегетацијата, таложење на наносен материјал и шут во речното корито.   Со чистењето се овозможува поголем проток на вода во речното корито...

Прочитај повеќе

МЛАДИНСКИ РАЗГОВОРИ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Вчера, во организација на Македонскиот центар за граѓанско образование од Скопје и општина Радовиш - градоначалникот Герасим Конзулов и советникот за образование Борче Панов, како и  во соработка со општинските основни училишта ООУ Никола Карев и ООУ Крсте Петков Мисирков, како и со средното училиште...

Прочитај повеќе

МЛАДИНСКИ РАЗГОВОРИ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Утре, 30 мај 2018 година, од 11:00 до 12:30 часот, во Домот на Културата во Радовиш ќе се одржи настан „Младински разговори“ на тема „Преку заеднички ученички активности до подобра меѓуетничка интеграција и граѓански вредности кај младите во нивната локална заедница“, во рамки на Проектот на УСАИД за...

Прочитај повеќе

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ ЈА ОДРЖА XII СЕДНИЦА

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш ја одржа својата 12 работна седница. На оваа седница се работеше со дневен ред од 94 точки.   Советниците на почетокот имаа можност да поставуваат советнички прашања на кој одговор даде Градоначалникот Герасим Конзулов.   Исто така на оваа седница се разгледоа и голем број...

Прочитај повеќе