If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-53,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОДРЖАНА XI-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Вчера Советот на општина Радовиш ја одржа својата 11-та Итна седница на која се разгледуваа 32 точки од дневниот ред.   На оваа седница се разгледуваа голем број на Предлог-одлуки и Извештаи за реализирани програми. Советниците на оваа седница исто така разгледаа и усвоија повеќе точки кои беа дополнети на Дневниот...

Прочитај повеќе

РАБОТНА ПОСЕТА НА МИНИСТЕРОТ ЗА СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ АДНАН ЌАХИЛ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов вчера имаше работна средба со Министерот задолжен за странски инвестиции Аднан Ќахил.   На оваа средба Градоначалникот Конзулов му ги претстави можностите и потенцијалите на нашата општина за привлекување на инвестиции.   Министерот Ќахил на оваа средба најави неколку заинтересирани инвеститори кои можат...

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ЕВРОПА И ПОБЕДА НАД ФАШИЗМОТ

  |     |   No comment

Денес по повод 73-годишнината од завршувањето на Втората светска војна, Денот на победата над фашизмот, и денот на Европа делегации положија свежо цвеќе на споменикот на паднатите борци во паркот на младите во Радовиш.   Свежо цвеќе положи и делегации на Градоначалникот на општина Радовиш, Советот на...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Службен весник на РМ бр.199/2014, 42/2015, 44/2015,31/16 и 163/16), Градоначалникот на Општина Радовиш го донесува следното:                     С О О П Ш Т Е Н И...

Прочитај повеќе

УЧИЛИШЕН НАУЧЕН САЕМ 2018

  |     |   No comment

И оваа година општината  Радовиш, во соработка СО ОСНОВНИТЕ И СРЕДНОТО УЧИЛИШТЕ од општина Радовиш, на 5 Мај, оваа година,  со почеток од 10, 30 часот го одржаа веќе традиционалниот УЧИЛИШЕН НАУЧЕН САЕМ.   Саемот се одржa во Училишниот двор на СОУ Коста Сусинов, како и во...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XI-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 53 став 1 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XI- Итна седница на Советот на...

Прочитај повеќе

РАБОТНА ПОСЕТА НА ОПШТИНА КОНЧЕ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов заедно со Претседателот на Советот Коле Чаракчиев денес имаа работна посета и средба во општина Конче. На оваа средба со Градоначалникот на општина Конче Благој Илиев имаа разговори и размена на информации околу идните заеднички активности и проекти кои...

Прочитај повеќе

ПОЛОЖЕНО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕНИЦИТЕ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И ЈОСИП БРОЗ ТИТО

  |     |   No comment

По повод 115 години од смртта на револуционерот Гоце Делчев, денес 4-ти мај беше оддадена почит и положено свежо цвеќе на споменикот во паркот на младите.   Исто така беше оддадена почит и положено свежо цвеќе на споменикот на Јосип Броз Тито во дворот на гимназијата, кој...

Прочитај повеќе

АПЕЛ ДО ГРАЃАНИТЕ

  |     |   No comment

,,На ден 23.04.2018 г. околу 16 часот, во место викано Долна Рудина, во близина на река Сушица, од страна на комуналната редарска служба при општина Радовиш, на лице место е затекнато лицето со иницијали А.И. како фрла одпад од градежен шут на несоодветно место спротивно...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ КОН ПЛАНИНАТА ПЛАЧКОВИЦА

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов заедно со тимот на соработници, Раководителот на секторот за урбанизам Кирчо Сусинов вчера беа на терен каде што се одвиваат градежните работи околу реконструкцијата на регионалниот пат кон Планината Плачковица.   Регионалниот пат кон планината Плачковица започна да се реконструира на делот од т.н....

Прочитај повеќе