If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-55,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА X-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 53 став 1 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на X- Итна седница на Советот на...

Прочитај повеќе

МАНИФЕСТАЦИЈА „АПРИЛИЈАДА 2018“

  |     |   No comment

Денес, благодарение на дечињата од ЈОУДГ „Ацо Караманов“ и од Центарот за ран детски развој, како и учениците од општинските основни училишта, Радовиш беше претворен во карневал на детската фантазија.   Радовиш личеше на пролетен мозаик и кошница исполнета со разнобојни цветови, бубамари, пчелички, хавајки, убавиците од...

Прочитај повеќе

РАБОТНИ СРЕДБИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ПРОЕКТ „ГАСИФИКАЦИЈА НА ОПШТИНА РАДОВИШ“

  |     |   No comment

Остварени службени средби со цел изработка на проект за гасификација на општина Радовиш и средба во амбасадата на Шведска во Македонија за поинтезивна соработка преку УНДП програмата за развој на ОН   Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов заедно со раководителот на секторот за урбанизам во општина...

Прочитај повеќе

Манифестација „АПРИЛИЈАДА 2018“

  |     |   No comment

И оваа година, ЕЛС општина Радовиш и ОУ Центар за култура „Ацо Караманов“ во соработка со воспитно-образовните установи од општина Радовиш, по повод меѓународниот ден на шегата 1-ви Април на 02.04.2018 год. (Понеделник) со почеток во 10:15 ч., на плоштадот „Св.Спасо Радовишки“ ќе го организираат...

Прочитај повеќе

ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ-СПОРТИСТИ ОД ООУ „КРСТЕ П. МИСИРКОВ“

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов денес оствари прием на учениците, спортисти-одбојкари од ООУ „Крсте П. Мисирков“ кој станаа „Државни шампиони“. Повод за овој прием од страна на Градоначалникот беше освојувањето на првото место од одржаното државно првенство во Одбојка, каде што нашите ученици од пласираните четири екипи во...

Прочитај повеќе

IX-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш денес ја одржа својата 9-та Итна седница на која се разгледуваа 5 точки од дневниот ред.   Пред почетокот на оваа седница беа разгледани и усвоени точки од одложената 6-та седница и тоа: Предлог-одлуката за избор на спортист, спортска екипа и тренер за...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА IX-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 53 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на IX- Итна седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата...

Прочитај повеќе

ПРИЕМ НА РАКОМЕТАРИТЕ ОД РК РАДОВИШ

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов денес оствари средба со ракометарите и управата на Ракометниот клуб Радовиш кој се натпреварува во највисокиот ранг на натпреварување -Супер ракометната лига на Македонија.   Градоначалникот Конзулов им ги честиташе досегашните успеси на ракометарите кои се редоследни со четири победи последоватални од пролеттниот дел...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗБОР НА СОВЕТ НА УРБАНА ЗАЕДНИЦА „МИРЧЕ АЦЕВ“ РАДОВИШ

  |     |   No comment

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗБОР НА СОВЕТИ НА МЕСНА САМОУПРАВА ВО УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ   Собирот на граѓани во Урбаната заедница „Мирче Ацев“ Радовиш, ќе се одржи во Центарот за култура „Ацо Караманов“ на ден 26,03,2018 година. (Понеделник) со почеток од 18,00 часот....

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗБОР НА СОВЕТ НА УРБАНА ЗАЕДНИЦА „БЕЛ КАМЕН“ РАДОВИШ

  |     |   No comment

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗБОР НА СОВЕТИ НА МЕСНА САМОУПРАВА ВО УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ   Собирот на граѓани во Урбаната заедница „Бел Камен“ Радовиш, ќе се одржи во Центарот за култура „Ацо Караманов“ на ден 28,03,2018 година. (Среда) со почеток од 18,00 часот....

Прочитај повеќе