If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-6,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

НОВОГОДИШНИТЕ АКТИВНОСТИ И НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА

  |     |   No comment

По повод новогодишните и божиќните празници, Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов, како дел од новогодишните активности подари новогодишни пакетчиња за најмладите. Новогодишни пакетчиња беа подарени на дечињата од здружението на лица со телесен инвалидитет од Радовиш и Конче „Мобилност“, како и на корисниците од дневниот...

Прочитај повеќе

НОВ ПАРКИНГ ВО МЕСНАТА ЗАЕДНИЦА „КОМУНА“

  |     |   No comment

Граѓаните јасно и недвосмислено дадоа поддршка на проектите, промените и победите. Ние имаме одговорност заедно со народот да ја изградиме новата иднина и токму затоа уште веднаш почнуваме да ја остваруваме.   Денес во употреба пуштивме уште еден паркинг во месната заедница „Комуна“ кој беше приоритет на самите...

Прочитај повеќе

НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА

  |     |   No comment

Четврток 30.12.2021 год. 17:00 час. Плоштад Св.Спасо Радовишки - Средба со Дедо Мраз 17:30 час. Новогодишен базар - музичка програма Петок 31.12.2021 год. 11:00 час.- 15:00 час. Плоштад Св.Спасо Радовишки Делење на топли напитоци Музичка програма и делење на подароци на Дедо Мраз ...

Прочитај повеќе

ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ ВО СЕЛО КАЛАУЗЛИЈА

  |     |   No comment

Преку обезбедување на нови стандарди со нови училишни згради и нова училишна опрема, продолжуваме со унапредување на условите за современо и модерно одвивање на образовниот процес во општината. Согласно позитивното мислење добиено од Министерството за образование и наука за отпочнување со работа и непречено одвивање на...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА 5 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советниците ја одржаа петата седница на советот на општина Радовиш. Оваа седница беше работена со однапред донесен Дневен ред од 12 точки, а беше разгледуван и усвоен Предлог-Буџетот на општина Радовиш за 2022 година, како и Буџетскиот календар за 2022 година....

Прочитај повеќе

25 СТИПЕНДИИ ЗА ТАЛЕНТИРАНИ УЧЕНИЦИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

ДОДЕЛЕНИ ДОГОВОРИТЕ ЗА СТИПЕНДИИ НА ТАЛЕНТИРАНИ УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ     Денес , во општина Радовиш беа доделени Договорите за стипендирање на ученици од основното и средното образование во општина Радовиш Согласно Одлуката за доделување на стипендии за учебната 2021 / 2022 (бр....

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 5 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 5 седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ПЛАНСКА ПРОГРАМА ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН СО КЛАСА НА НАМЕНА Г2

  |     |   No comment

Планска Програма за изработка на Урбанистички План вон опфат на урбанистички план со класа на намена Г2 – лесна и незагадувачка индустрија, со проектен опфат:  КП-744,  КП-746 и дел од КП 1134, КО Сулдурци  во Општина Радовиш.   Погледни или превземи ...

Прочитај повеќе

ЈАВНО ОБЈАВУВАЊЕ НА ПРЕДЛОГ БУЏЕТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2022 ГОДИНА

  |     |   No comment

Предлог Буџетот на општина Радовиш за 2022 година овде на овој линк може да го погледнете или превземете   ПРЕДЛОГ БУЏЕТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2022 ГОДИНА                                          ...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЕНА ПРОЕКТНА ПРОГРАМА СО БРОЈ НА ПОСТАПКА: 39746 ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ЗА ИНФРАСТРУКТУРА

  |     |   No comment

  Врз основа на член 44, став 7 од законот за Урбанистаичко планирање (Сл. Весник  Бр. 32/2020) Градоначалникот на општина Радовиш по доставен предлог за одобрување на Планска програма, Ви доставува предлог за одобрување на Проектна Програма за изработка на УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ЗА ИНФРАСТРУКТУРА СО...

Прочитај повеќе