If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-60,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНЗУЛОВ СО ДИРЕКТОРИТЕ НА ОПШТИНСКИТЕ ОБРАЗОВНИ, КУЛТУРНИ И ВОСПИТНИ УСТАНОВИ

  |     |   No comment

  Денес, во салата за состаноци на Советот на општина Радовиш се одржа средба на градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов со директорите на општинските образовни, културни и воспитни установи. На состанокот се расправаше за најважните приоритети во делот на реконструкциите,  доградбите, или нови градба, како и...

Прочитај повеќе

Соопштение за организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Предлог АУП за Г.П.бр.46 и Г.П.бр.47, Општина Радовиш

  |     |   No comment

Согласно член35, член51,став(10) од Законот за просторно и урбанистичко планирање („Службен весник на Република Македонија“, бр.199/44,44/2015,193/15 и 163/16), Градоначалникот на Општина Радовиш  го дава следното :     С О О П Ш Т Е Н И Е За организирање на Јавна презентација и Јавна анкета по Предлог АУП за...

Прочитај повеќе

Распоред на Богослужбите – БОГОЈАВЛЕНИЕ-ВОДИЦИ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Чествувањето на големиот православен празник Богојавление-Водици 2018 ќе започне со света Богослужба со почеток од 07.30 часот., во Храмовите Св. Пророк Илија и Св. Троица, од каде што после Богослужбата верниците ќе се упатат кон базенот Шампион, каде што ќе се изврши големиот водосвет, по...

Прочитај повеќе

СВЕЧЕНО ПОТПИШУВАЊЕ НА ДОГОВОРИТЕ ЗА СТИПЕНДИИ НА НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Вчера Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов свечено ги потпиша и ги додели договорите за стипендирање на талентирани ученици во основното и средното образование во Радовиш за учебната 2017/18 год.   Се доделија вкупно 28 стипендии на талентирани ученици од кои, 21 стипендија на талентирани ученици од VI до IX одделение во...

Прочитај повеќе

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ ЈА ОДРЖА V СЕДНИЦА

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш вчера ја одржа V - итна седница на која беше разгледуван дневен ред од осум точки.   Советниците разгледуваа и донесоа одлуки за Ракометниот клуб а.д. Радовиш, а исто така беа одобрени и финансиски средства за награди за претстојниот празник Богојавление-Водици....

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА V-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на V-итна седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ОГЛАС за предлагање на кандидати за избор на спортист, спортска екипа и тренер за 2017 год.

  |     |   No comment

О Г Л А С За предлагање на кандидати за избор на спортист, спортска екипа и тренер за 2017 год. како и за спортски работник за повеќегодишна работа   Комисијата за култура, образование и спорт ги повикува сите спортисти и спортски екипи од општина Радовиш, кои имаат...

Прочитај повеќе

„БОЖИЌНА ТРПЕЗА“ – ТРАДИЦИОНАЛНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

  |     |   No comment

Денес во просториите на Библиотеката „Браќа Миладиновци“ во Радовиш по шести пат беше поставена традиционалната хуманитарна акција „Божиќна трпеза“.   Оваа хуманитарна акција е по повод Божиќните празници, под покровителство на Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов, во организација на „Женска акција“ и Студио за модерен балет...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов денес беше во посета на Здравствениот дом во Радовиш, каде што оствари средба со Директорката и раководителот на Итната медицинска помош.   Во склоп на оваа посета Градоначалникот Конзулов по повод новата година на Итната медицинска помош и Здравствениот дом им подари скромен подарок....

Прочитај повеќе