If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-63,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРЕДЛОГ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ И МАНИФЕСТАЦИИ ВО ОБЛАСТА НА СПОРТОТ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2018 ГОДИНА

  |     |   No comment

                                      ЈАВЕН ПОВИК за предлагање на програми, проекти, натпревари и манифестации од областа на спортот во општина Радовиш за 2018 година   За остварување на јавните потреби од областа...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРЕДЛОГ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ И МАНИФЕСТАЦИИ ВО ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2018 ГОДИНА

  |     |   No comment

                                        ЈАВЕН ПОВИК за предлагање на проекти и манифестации од областа на културата во општина Радовиш за 2018 година   За остварување на јавните потреби од областа на културата,...

Прочитај повеќе

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови на територијата на Општина Радовиш

  |     |   No comment

  С О О П Ш Т Е Н И Е   Се известуваат сите правните и физички лица, дека се распишува: Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови на територијата на Општина Радовиш.   Јавниот повик се распишува согласно на член21 од Законот за просторно и...

Прочитај повеќе

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ВО ПОСЕТА НА ИТАЛИЈА

  |     |   No comment

Согласно добиениот проект „TOGETHER IN DIVERCITY“ од програмата „Европа за граѓаните 2014-2020“- потпрограма Демократската ангажираност и граѓанско учество – Збратимување на градови, која се финансира од страна на Европската комисија, делегација од општина Радовиш предводена од Градоначалникот Герасим Конзулов, беше во официјална посета на општина...

Прочитај повеќе

44 КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ

  |     |   No comment

И оваа година по 44 пат, под покровителство на општина Радовиш и Министерството за култура на Република Македонија, во деновите 30.11.(Четврток), 01.12.(Петок), 02.12.(Сабота) во организација на Советот на караманови средби при Центарот за култура „Ацо Караманов“ а во соработка со ОНБ „Браќа Миладиновци“ и Друштвото...

Прочитај повеќе

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ ЈА ОДРЖА ВТОРАТА СЕДНИЦА

  |     |   No comment

Денес Советот на општина Радовиш ја одржа втората седница, прва работна седница после конституирањето на новиот Совет.   На оваа седница беше предвиден Дневен ред од повеќе точки, покрај усвојувањето на записникот од претходната седница, беше разгледана точката за формирање на постојани комисии на Советот на општина...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА II СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на II седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО „МАКЕДОНСКИ ЕГЕЈ“

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов денес оствaри средба со претставници од Здружението „Македонски Егеј“.   На оваа средба Градоначалникот Конзулов беше запознаен со тековните активности и програмски содржини кои ги има и спроведува оваа здружение....

Прочитај повеќе

ОТВОРЕН ПРОДАЖНИОТ „САЕМ НА КНИГИ 2017“ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

По повод Месецот на книгата, во Општинската народна библиотека ,,Браќа Миладиновци" започна продажниот саем на книгата кој десетти пат по ред се одржува во Радовиш.   Инаку, на саемот, по доста ниски и прифатливи цени, изложени се поголем број на најнови изданија на интересни и барани наслови на...

Прочитај повеќе