If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-72,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦАТА „БЕЛ КАМЕН“

  |     |   No comment

Денес се работеше на асфалтирањето и завршните работи околу изградбата на улицата „Бел Камен“ и крак 1 односно денес и утре целосно ќе биде асфалтирана улицата во должина од 300 метри.   Нејзината изградба беше започната на почетокот на 2016 година, и покрај асфалтирањето беа изградени и...

Прочитај повеќе

РАДОВИШ ДОМАЌИН НА ЕВРОПА ВО МАЛО

  |     |   No comment

ДЕВЕТ ДЕЛЕГАЦИИ ОД ПРИЈАТЕЛСКИ ОПШТИНИ СО СТОТИНА СВОИ ПРЕТСТАВНИЦИ ПРИСУСТВУВАА НА ОВОГОДИШНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА 2016“   По повод одржувањето на 4-тата по ред манифестација “Самун ем’ Tатлија” во Радовиш, беше испратена покана од страна на Градоначалникот на Општина Радовиш, г-дин Сашко Николов, до сите...

Прочитај повеќе

МАНИФЕСТАЦИЈАТА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА“ СО ПРЕКУ 70.000 ПОСЕТИТЕЛИ

  |     |   No comment

Заврши тридневниот празник на убавата храна, неговото величество - самунот и прекрасниот благ специјалитет - татлијата. Се потврди наградата на Министерствотоо за економија за најуспешна манифестација во државата. Годинешнава манифестација „Самун ем Татлија“ (14,15 и 16 октомври) привлече најмногу гости досега, намногу направени сомуни и...

Прочитај повеќе

„МОМЕНТИ НИЗ ФОКУСОТ“ – ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ

  |     |   No comment

Вечерва во центарот за култура „Ацо Караманов“ беше отоворена Изложбата на фотографии со наслов „Моменти низ фокусот“ на фотографот Васе Здравков.   Изложбата е во пресрет на овогодишната манифестација „Самун ем Татлија“ , а преку оваа изложба беа претставени фотографии од поднебјето на „Радовиш и радовишко“ со...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА СТАНИЦАТА ЗА ПРЕЧИСТУВАЊЕ НА ОТПАДНИ ВОДИ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес во општина Радовиш започна проектот за изградба на станица за пречистување на отпадни води, капитален објект одобрен од Европската Унија со вредност во висина од околу 6 милиони евра. Станицата за пречистување на отпадни води ќе се изгради на површина од околу 12.000m2 со...

Прочитај повеќе

О Б Ј А В А број 2/2016 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија

  |     |   No comment

  ОБЈАВА број 2/2016 (  07.10.2016) за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Радовиш    ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Македонија, предвидено со Детален урбанистички план за град  Радовиш...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ – за учебната 2016/17 година

  |     |   No comment

К О Н К У Р С       за стипендирање на ученици во основните училишта во општина Радовиш и СОУ Коста Сусинов Радовиш за учебната 2016/2017 година   За учебната 2016/2017 година, Општина Радовиш ќе додели:  20 стипендии на талентирани ученици од VI до IX одделение – по една...

Прочитај повеќе

ОБРАЗОВАНИЕТО НА НАЈМАЛИТЕ НАШ ГЛАВЕН ПРИОРИТЕТ !

  |     |   No comment

ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА НОВОТО УЧИЛИШТЕ ВО СЕЛО ПОКРАЈЧЕВО Дека грижата за најмалите ни е главен приоритет на нас како локална власт покажува и фактот дека денес во село Покрајчево пуштивме во употреба ново училиште за кое општина Радовиш оддвои 4,7 милиони денари, а го изгради за...

Прочитај повеќе