If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-76,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

50. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Во салата на Советот на општина Радовиш денес беше одржана 50 та седница на Советот. На оваа седница се работеше со претходен донесен дневен ред од 21 точки, а седницата ја водеше Претседателот на Советот Никола Миовски. Покрај советничките прашања на денешната седница, советниците ги разгледаа и освоија одлуките...

Прочитај повеќе

РАДОВИШКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2016

  |     |   No comment

И во оваа јубилејна година, почнувајќи од овој викенд, ќе имате можност да бидете дел од разновидната програма исполнета со концерти, фестивали, книжевни промоции, изложби, кино проекции, ликовна колонија и други настани од областа на културата кои се во организација на општина Радовиш, Центарот за...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНАА ПОДГОВИТЕЛНИТЕ РАБОТИ ЗА ИЗГРАДБА НА УЛИЦА „1“ ВО ИЊЕВО

  |     |   No comment

Предметната улица е дел од уличната мрежа во село Ињево, улицата е паралелна со Ињевска река и на дел од својата должина се пресекува со регионалниот пат Р-2433 Радовиш-Лубница. Должината која треба да биде изградена е околу 1300 метри со широчина на асфалтен коловозот од 6...

Прочитај повеќе

ФИНАЛИЗИРА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦА „19“ ВО СЕЛО ИЊЕВО

  |     |   No comment

      Oпштина Радовиш продолжува со реализација на предвидените градежни проекти со една единствена цел подигање на животниот стандард и квалитетот на животот на нашите граѓани. Во овој момент финализираат работите околу асфалтирањето на улицата „19“ во село Ињево, улицата е со должина од 250 метри и широка...

Прочитај повеќе

УЧИЛИШЕН НАУЧЕН САЕМ 2016

  |     |   No comment

  Училишен научен саем - креативност и талентираност на дело Ова манифестација прераснува во традиционална и со се попозитивен ефект. Општината целосно го подржува настанот кој има за цел промоција на образовниот процес и поттикнување на натпреварувачки дух меѓу младите и постоечките образовни институции кои годинава се...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ТЕНИСКИТЕ ТЕРЕНИ

  |     |   No comment

Почитувани сограѓани, Согласно Правилникот за користење и одржување на двојните тениските терени.) ве известуваме дека, почнувајќи од 30.05.2016 год. Понеделник, терените можат да бидат користени рекреативно од граѓаните на општина Радовиш, според пропишаните услови во самиот Правилник. Ги замолуваме сите граѓани кои ќе ги користат терените за:...

Прочитај повеќе

СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ПРОСВЕТАТА

  |     |   No comment

        По повод 24 Мај - денот на просветата и светите браќа „Кирил и Методиј“ во Центарот за култура „Ацо Караманов“ во Радовиш беше одржана свечена Академија. Свечената академија започна со Беседата за светите браќа „Кирил и Методиј“. Градоначалникот Сашко Николов во своето обраќање до присутните гости...

Прочитај повеќе

24 МАЈ – ДЕНОТ НА ПРОСВЕТАТА И СВЕТИТЕ БРАЌА КИРИЛ И МЕТОДИЈ

  |     |   No comment

По повод 24 Мај – Денот на просветата и Светите браќа Кирил и Методиј, во Понеделник 23 Мај 2016 година со почеток од 19:00 часот во ОУ Центар за култура „Ацо Караманов“ во Радовиш, ќе се одржи свечена Академија со богата програмска содржина....

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА ЦЕНТАРОТ ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ „СОНЦЕ“

  |     |   No comment

Центарот за ран детски развој ,,Сонце“ од Радовиш денеска беше дел од краванот низ Македонија за промовирање на прирачникот за „Бонтон“ на Турски јазик Проектот на магистар Нермин Теловска дефектолог-логопед специјалист за нарушување во говорот кај децата, кој го реализира за децата од најмала возраст да...

Прочитај повеќе

УЧИЛИШЕН НАУЧЕН САЕМ 2016

  |     |   No comment

И оваа година традиционално по повод денот на просветните работници 24 Мај во општина Радовиш ќе биде одржана манифестацијата „УЧИЛИШЕН НАУЧЕН САЕМ 2016“ Манифестацијата ќе се одржи на 28 Мај (Сабота) од 12:00 час. до 15:00 час. на Плоштадот „Свети Спасо Радовишки“ и на истата ќе...

Прочитај повеќе