If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-79,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

МОЈА ОПШТИНА: „moja-opstina.mk“

  |     |   No comment

Дефинирање на приоритетни услуги од социјалната сфера – Портал „moja-opstina.mk” Со цел за подобро информирање на граѓаните на Општина Радовиш за програмата Општинско-корисна работа, создаден е порталот www.moja-opstina.mk.   На овој портал сите граѓани ќе можат да ги изберат приоритетните услуги од социјалната сфера, кои сметаат дека се најпотребни....

Прочитај повеќе

МАНИФЕСТАЦИЈА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2015“

  |     |   No comment

ФОТО ГАЛЕРИЈА   Спортот е дел од нашето национално чувство, спортот е она преку кое најдобро може да се презентирате себеси, да ја презентирате својата спортска екипа, да ја презентирате својата општина и својата држава. Изминатата 2015-та година, општина Радовиш беше исполнета со бројни спортски настани и...

Прочитај повеќе

СРЕДБА СО ЧЛЕНОВИТЕ И УПРАВАТА НА ФА „КИТКА“

  |     |   No comment

Фолклорниот ансамбал „Китка“ од с.Ораовица се успешни амбасадори на нашата општина која ја претставуваат во нашата земја и надвор од неа.   Зачувувањето на традициите и нашите корени и култура се значајни за духовниот развој на вас како личности , но корисни и за целата локална заедница-рече...

Прочитај повеќе

СРЕДБА СО ЧЛЕНОВИТЕ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА БРАНИТЕЛИ „БЕДЕМ“-РАДОВИШ

  |     |   No comment

Градоначалникот Николов оствари средба со претставниците на Здружението на бранители „Бедем“ од Радовиш на која беше разговарано за потребите и проблемите во работењето на здружението.   Беше искажана благодарност кон Градоначалникот Сашко Николов бидејќи редовно ги подржува нивните активности и беше укажано на потребата од поголема соработка...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛОВ НА СРЕДБА СО УПРАВАТА И РАКОМЕТАРИТЕ НА РК РАДОВИШ

  |     |   No comment

Ракометарите на РК Радовиш, најуспешниот спортски клуб од нашата општина беа посетени од страна на Градоначалникот Сашко Николов.   На оваа средба тој присуствуваше на тренингот и заедно со управата се разговараше за тековната сезона и настапите на РК Радовиш, како и за можноста на повторување на...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ ОСТВАРИ СО ФУДБАЛЕРИТЕ И УПРАВАТА НА ФК ИЗВЕДЕН

  |     |   No comment

Градоначалникот Николов оствари средба со членовите и управата на ФК Изведен. На оваа средба беше разговарано за амбициите кои ги има овој фудбалски клуб за влез и натпреварување во повисок ранг на натпревари – третата македонска фудбалска лига.   Исто така се разговараше и за инфраструктурните зафати...

Прочитај повеќе

19 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов денес беше домаќин на деветнаесета седница на Совет за развој на Југоисточниот плански регион.   Седницата се одржа во салата на Советот на општина Радовиш, на истата Градоначалниците од општините од нашиот регион работеа по дванаесет точки од дневниот ред.   Беа донесени...

Прочитај повеќе

КОНЕЧНО И СТОКОВНАТА КУЌА ВО РАДОВИШ ЌЕ ДОБИЕ НОВ ЛИК

  |     |   No comment

Директорот на управата за имотно-правни работи рече дека средбата со градоначалникот ја искористува за да ја соопшти веста за продажба на објектот на Стоковната куќа во Радовиш и за десетина дена ќе има оглас и истиот објект ќе биде ставен на продажба бидејќи се решени...

Прочитај повеќе