If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-83,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЗАВРШИ ИЗГРАДБАТА НА ПЕТТЕ УЛИЦИ ВО ОРАОВИЦА

  |     |   No comment

Инвестицијата за изградба е целосно од буџетот на општина Радовиш, а се работи за поплочени со бекатон 2900 м2 што опфаќа мрежа од 5 улици во населеното место Ораовица, како дел од градежните работи поставени се и 1360 (м1) ивичњаци и 730 (м1) риголи, должина...

Прочитај повеќе

ВО ЗАВРШНА ФАЗА СЕ РАБОТИТЕ НА НОВОИЗГРАДЕНАТА УЛИЦА ВО РАКЛИШ

  |     |   No comment

Жителите на населба Раклиш во изминатиов период беа сведоци дека заедно со сите други реализирани проекти во делот на подобрување на инфраструктурата во нивното населено место беше изградена и асфалтирана нова улица која води низ населеното место и завршува до фудбалското игралиште. Деновиве во завршна...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА И СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ НА ТОПОЛНИЦА

  |     |   No comment

Во рамките на Агендата за посети по месните и урбаните заедници на Градоначалникот Сашко Николов, заедно со Советкиот од ТДП Енис Омеров беше посетено населеното место Тополница и остварена средба со жителите.   На оваа средба беше разговарано за голем број на проблеми со кој се соочуваат...

Прочитај повеќе

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН НА ОРАОВИЦА

  |     |   No comment

Денес беше одржана Јавна презентација на Нацрт планот на Урбанистичкиот план за село Ораовица. Претходно овој нацрт план на Урбанистичкиот план беше истакнат во просториите на општина Радовиш (мала сала), каде што се одржа и Јавната презентација.  Јавната анкета е 10 (десет) работни дена од...

Прочитај повеќе

ОСТВАРЕНА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ НА АЛИКОЧ И КОЏАЛИЈА

  |     |   No comment

Во текот на вчерашниот ден Градоначалникот Сашко Николов оствари средба со жителите на населените места Аликоч и Коџалија, а во рамките на Агендата за посети и средби со жителите од урбаните и месните заедници во населените места во општина Радовиш.   Градоначалникот Сашко Николов заедно со Советникот...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА И СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД ЈАРГУЛИЦА

  |     |   No comment

Градоначалникот Сашко Николов вчера ја посети МЗ Јаргулица каде што оствари средба со граѓаните од оваа населено место, а во рамките за посети по населените места во општина Радовиш и средби со граѓаните од месните и урбаните заедници.   На средбата со жителите од Јаргулица, Градоначалникот Николов...

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖАН „МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МИРОТ“ И „ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ“

  |     |   No comment

Денес вo oргaнизaцијa нa oпштинa Рaдoвиш, Центaрoт зa културa, oбрaзoвните устaнoви и Сoјузoт нa бoрците беa oдбележaни „Меѓунaрoдниoт ден нa мирoт“ и „Еврoпскaтa неделa нa мoбилнoст“.   Вo oдбележувaњетo учествувaa пoвеќе oд 200 учесници вo мирoвниoт мaрш дo плoштaдoт Св.„Спaсo Рaдoвишки“, и велoсипедскo вoзење дo Мaнaстирoт Св.„Ѓoрги“...

Прочитај повеќе

ПОДОБРУВАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ ВО ООУ „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ ИЊЕВО

  |     |   No comment

 Подобрување на енергетската ефикасност на 10 јавни згради во Југоисточниот плански регион односно во ООУ,,Орце Николов,,-с.Ињево   Преку подготовка на техничка документација за 10 објекти во 10 општини во Југоисточниот плански регион ќе се овозможи објектите кои се изградени пред 30-тина години да се реконструираат во однос на...

Прочитај повеќе

ПОСЕТИ И СРЕДБИ СО ГРАЃАНИТЕ ОД МЕСНИТЕ И УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

НИКОЛОВ: СЕКОЈА МЕСНА И УРБАНА ЗАЕДНИЦА ЌЕ БИДЕ ПОСЕТЕНА, A ГРАЃАНИТЕ ИНФОРМИРАНИ ЗА ПРОЕКТИТЕ И АКТИВНОСТИТЕ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА   Градоначалниот Сашко Николов заедно со тим од соработници, надлежни раководни лица од локалната самоуправа и локални институции од минатата недела активно започнува да одржува средби со граѓаните...

Прочитај повеќе

ОПШТИНСКИ АКТИВНОСТИ ЗА БЕЗБЕДЕН СООБРАЌАЈ

  |     |   No comment

Општинските служби пред почетокот на новата учебна година започнаа со активно одбележување на хоризонталната сигнализација пред се поради зголемена безбедност на учесниците во сообраќајот,а особено сега од први септември кога учениците од основните училишта и од средното општинско училиште ја започнуваат новата учебна година.   Се обележуваат...

Прочитај повеќе