If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-85,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦАТА ВО „КОРЧО МААЛО“ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов ја посети локацијата на кои се изведуваат финалните асфалтерски работи за завршување на ул: бр. „4“ во Корчо Маало на потегот од „Шаин Маале“ кон улица „Калаузлиска“ каде се реши повеќедеценискиот проблем на граѓаните од овој дел на градот.   Општина...

Прочитај повеќе

ВОНРЕДНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА НАЈАВА НА ТОПЛОТЕН БРАН

  |     |   No comment

Според информациите кои ги добивме од Центарот за управување со кризи се предвидува најава на топлотен бран за ден 23.07.2015 година. Топлотниот бран е со ниво на алерт 1 и е со изразен интензитет во регионите MK.SV и MK.OM. Потребно е да се превземат акциите од Здравствениот акционен план за фаза 1 .   Детални информации за превземање заштитни мерки...

Прочитај повеќе

ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА НОВОИЗГРАДЕНАТА УЛИЦА ВО СЕЛО БУЧИМ

  |     |   No comment

Во текот на изминатиот период активно се работеше на изградбата односно поплочување на улица во населеното место Бучим која е во должина 200 метри или 720 м/2.   Денеска на големиот муслимански празник Рамазан Бајрам свечено беше пуштена во употреба нова поплочена улица во село Бучим. Улицата...

Прочитај повеќе

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЃОРЃЕ ИВАНОВ ВО ПОСЕТА НА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Претседателот на Република Македонија Ѓорѓе Иванов денеска по повод големиот муслимански празник Рамазан Бајрам беше во посета на џамијата „Јени Џами“, во Радовиш, придружуван од Градоначалникот на Општина Радовиш Сашко Николов, Пратеничката Нада Ципушева, членови на Советот и други граѓани.     Претседателот Иванов притоа на сите верници...

Прочитај повеќе

ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ ПО ПОВОД РАМАЗАН БАЈРАМ

  |     |   No comment

Градоначалникот Сашко Николов, по повод големиот верски празник Рамазан Бајрам, упати честитка до граѓаните од исламска вероисповед.   Нека Ви е честит и вековит големиот верски празник Рамазан Бајрам. .   Од мое име и од името на Советот на Општина Радовиш на сите граѓани од исламска вероисповед им...

Прочитај повеќе

НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ВОИСЛАВЦИ И КАЛУЃЕРИЦА ЌЕ ДОБИЈАТ ФЕКАЛНА КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА

  |     |   No comment

Најавата за отпочнувањето на реализација на овој проект со задоволство ја дочекаа жителите на населеното место Воиславци кое целосно ќе биде опфатено и конечно ќе биде решен овој долгогодишен проблем во ова населено место.   Министерството за транспорт и врски го објави тендерот за изградба  на локален...

Прочитај повеќе

ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦАТА „ДАНЕ ТРАЈКОВ“ ВО ЗАВРШНА РЕАЛИЗАЦИЈА

  |     |   No comment

Денес е при крај реализацијата на уште еден проект за кој што на жителите од петата месна заедница односно на жителите што живеат и гравитираат околу улицата Дане Трајков, од страна на градоначалникот Сашко Николов им беше ветено дека ќе се реши. Решавањето на овој проблем...

Прочитај повеќе

СЕДНИЦА НА ЛОКАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА

  |     |   No comment

Денеска во просториите на Општина Радовиш беше одржана седница на Локалниот совет за превенција под претседателство на Градоначалникот Сашко Николов, а во организација на СВР Струмица и ПС Радовиш.   На седницатa се разгледуваше Јавното мислење за полицијата и односот полиција-граѓани, што треба да превземат надлежните...

Прочитај повеќе

ОПШТИНА РАДОВИШ ЌЕ ДОБИЕ СТУДИЈА ЗА БИОДИВЕРЗИТЕТ

  |     |   No comment

Од денеска и официјално започнаа активностите поврзани со спроведувањето на проектот за изработка на Студија за биодиверзитет на подрачјето кое го опфаќа нашата општина и подготовка на „Студијата за биодиверзитет“.     Имено се работи за проект кој ќе се реализира помеѓу општината и Универзитет „Гоце Делчев“-Штип, односно...

Прочитај повеќе