If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-9,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

  |     |   No comment

Градоначалник на Општина Гевгелија Андон Сарамандов беше избран за претседател на Советот, со едногласна одлука од страна на сите членови на Советот за развој на ЈИПР, во кој членуваат Градоначалниците на десетте општини од Југоисточниот плански регион. ...

Прочитај повеќе

TREEBANKS – Подигањето на општествената одговорност за зачувување на животната средина

  |     |   No comment

Подигањето на општествената одговорност за зачувување на животната средина е врвен приоритет. TREEBANKS се доказ за тоа, и верувајте - нема им рамни. Овој наш, европски и светски проект потекнува од овде-од Радовиш, и како нов бренд треба да претставува наша заедничка гордост. Овој тим на ентузијасти не...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ РИСТОВ ГО ПОСЕТИ НОВИОТ ПРИСТАПЕН ПАТ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов изврши увид на новиот пристапен пат од населеното место Штурово до новото планирано излетничкото место во склоп на размножувалиштето на диви животни.     Овој заеднички проект на општина Радовиш и Ловното друштво „Готен“ е со цел заштита на животните, поттикнување на...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА СОСТАНОК СО ИМАТЕЛИ НА НАДЗЕМНИ КАБЕЛСКИ МРЕЖИ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

С О О П Ш Т Е Н И Е   На ден 24.11.2021 година со почеток од 12:00 ч. ќе се одржи состанок со иматели на надземни кабелски мрежи на територијата на општина Радовиш, во салата за состаноци во зградата на ЕЛС општина Радовиш.     Целта на состанокот...

Прочитај повеќе

БОРЕЧКИОТ КЛУБ БК „БУЧИМ-РАДОВИШ“ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов оствари прием на борачите, стручниот штаб и управата на Боречкиот клуб „Бучим-Радовиш“.   Повод за приемот беа освоените репрезентативни медали на Балканското првенство и на Медитеранското првенство кои се одржаа во Грција, во доста силна конкуренција.   Градоначалникот им честиташе на постигнатите успеси...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА ВТОРАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Во салата за состаноци во општина Радовиш денеска се одржа втората седница на Советот на општина Радовиш. Седницата ја водеше Претседателката Моника Ристевска, а се работеше со дневен ред од три точки: Предлог-Решение за формирање на постојани комисии на Советот на Општина Радовиш. Предлог-Решение за формирање...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АЦО РИСТОВ ОСТВАРИ ПОСЕТА НА ТЕРИТОРИЈАЛНАТА ПРОТИВПОЖАРНА ЕДИНИЦА

  |     |   No comment

Градоначалникот Ацо Ристов денес оствари посета на Територијалната противпожарна единица во општина Радовиш. Во разговор со командирот на единицата и пожарникарите, градоначалникот беше информиран за состојбата во која се наоѓа самата зграда на единицата како и опременоста на единицата која професионално ги извршува задачите околу спасувањето...

Прочитај повеќе