If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-92,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ХРАНА И ВЕТЕРИНАРСТВО

  |     |   No comment

Денес во салата на Советот на општина Радовиш се одржаа ,,Отворените денови на Агенцијата за храна и ветеринарство,, на која средба беше присутен Директорот на Агенцијата, Зоран Поповски.   Овие средби со граѓаните и операторите со храна се во склоп на активноста ,,Отворени денови на Агенцијата за...

Прочитај повеќе

РАБОТНА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ

  |     |   No comment

Денес беше одржана работна седница на Собранието на Здружението на пензионерите од Радовиш и Конче, со која претседаваше Претседателот Јордан Костадинов. На оваа седница се работеше на дневен ред од повеќе точки, а исто така беше разгледана Завршната сметка за 2014 година на оваа здружение, и...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ИСПЛАТАТА НА СРЕДСТВАTA ЗА ПРЕТРПЕНИТЕ ШТЕТИ ОД ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ НЕПОГОДИ

  |     |   No comment

Граѓаните на општина Радовиш во текот на овие денови ќе ги добијат средствата за претрпените штети кои се случија во изминатиот периот на територијата на општина Радовиш. Средствата се одобрени за сите поднесени и одобрени елаборати од страна на оштетените граѓани во елементарните непогоди кои се...

Прочитај повеќе

ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА ЕВАКУАЦИЈА ПРИ ЕЛЕМЕНТАРНА НЕПОГОДА

  |     |   No comment

Денес во ООУ Орце Николов во Ињево, според годишната програма за работа на училиштето и развојниот план се одржа “Показна вежба за евакуација при елементарната непогода” од планот за евакуација при елементарни непогоди како што се: пожар, земјотрес, поплави и др.   Оваа вежба беше во соработка...

Прочитај повеќе

МАНИФЕСТАЦИЈА „МАРТИНКИ 2015“

  |     |   No comment

Вчера во Центарот за култура Ацо Караманов беше одржана манифестацијата „Мартинки 2015“ на која учествуваа Основните општински училишта од општина Радовиш и Детската градинка Ацо Караманов.     На манифестацијата со почеток во  12:00 час. од страна на посебна Комисија беше извршен избор на НАЈУБАВИ поединечни и НАЈУБАВИ...

Прочитај повеќе

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА ЗА ДУП НА ОСУМ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

  |     |   No comment

Денес во просториите на општина Радовиш се одржа Јавна презентација зa донесување на Урбанистички план за населените места Калаузлија, Аликоч, Тополница, Бучим, Смиљанци, Коџалија, Парналија како и за Долна рудина во површина од 9,26 ха.   Нацрт планот на Урбанистичкиот план  за овие населени места беше истакнат во...

Прочитај повеќе

ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ „СО СРЦЕ ЗА СТЕФАНИЈА”

  |     |   No comment

Вечерва во преполната сала во Радовиш беше одржан Хуманитарениот концерт „СО СРЦЕ ЗА СТЕФАНИЈА” на кој настапија познати музички имиња од македонската естрада.   Хуманитарениот концерт беше организиран за помош на малата Стефанија Петрова која боледува од комплексна вродена срцева маана, а треба да се оперира на...

Прочитај повеќе

МАНИФЕСТАЦИЈА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2014“

  |     |   No comment

Со присуство на голем број спортисти и спортски работници, како и претставници од јавниот и приватниот сектор од општина Радовиш, а во организација на Општина Радовиш – Комисијата за образование, спорт и култура при Советот на општина Радовиш, а под покровителство на Градоначалникот на општина...

Прочитај повеќе

31. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш денес ја одржа својата 31-та седница, во која беа разгледани и усвоени голем број на одлуки и извештаи од комисиите при Советот.   Седницата ја водеше Претседателот на Советот, Никола Миовски, а се работеше со однапред донесен дневен ред од 55точки....

Прочитај повеќе

ДОДЕЛЕНИ 40 НОВИ РЕШЕНИЈА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА БЕСПРАВНО ИЗГРАДЕНИТЕ ОБЈЕКТИ

  |     |   No comment

Продолжува праксата еднаш месечно  Градоначалнкот Сашко Николов да доделува Решенија за легализација.   Така денеска во салата на советот на општината со почеток од 10 часот беа доделени 40  решенија за легализација на објекти.   Процесот на легализација во нашата општина оди добро и во сите предвидени рокови, општинската...

Прочитај повеќе