If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ГРАДОТ РАДОВИШ БЕШЕ ДОМАЌИН НА 800 ДЕЧИЊА-ФОЛКЛОРИСТИ
10433
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10433,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ГРАДОТ РАДОВИШ БЕШЕ ДОМАЌИН НА 800 ДЕЧИЊА-ФОЛКЛОРИСТИ

Дата

June 01, 2015

Категорија

Вести, Култура

Викендов под покровителство на Градоначалникот Сашко Николов беше одржан јубилејниот 15-ти по ред  Меѓународен фолклорен детски фестивал ,,Оро весело,,.

 

 

Овој фестивал се организира по повод патронот на градот празникот Света Троица. Успешната организација се должи на долгогодишното искуство и работа на ФА,,Бучим,, кој ова година успеаа да организираат настап на 20 ансамбли од сите региони на Република Македонија како и два ансамбли од Р.Бугарија од Кресна и Струмјани.

 

 

Главниот настап беше на плоштадот, а нему му претходеше дефиле и посета на црквата ,,Света Троица,,.

 

Претставници на фолклорните ансамбли имаа прием кај Градоначалникот Сашко Николов каде со голема љубов и топлина беа примени, и им беа дадени пригодни подароци.

Ова фолклорна манифестација станува препознатлив културен белег на нашиот град и општина Радовиш.