If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА ТЕТЕВЕН НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „СВ.СПАСО РАДОВИШКИ“
16645
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16645,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА ТЕТЕВЕН НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „СВ.СПАСО РАДОВИШКИ“

Дата

August 22, 2019

Категорија

Вести

Делегација од збратимената општина Тетевен од Република Бугарија, составена од Претседателката на Советот Г-ѓа Марија Стојчева, Градоначалникот на населеното место Голем Извор, Г-дин Илијан Маринов, Секретарот на општината Цветелина Стојанова, Директорот на општинската администација Валентина Николаева и Г-дин Младен Милев од Туристичкиот информациски центар, присуствуваше на манифестацијата „Св.Спасо Радовишки“ која се одржа во деновите од 19 до 21 Август во општина Радовиш.

 

Најпрво во Вторникот 20.08., беше извршен прием кај Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов на кој присуствуваа и Претседателот на Советот Коле Чаракчиев, Пратеничката Милевка Ѓоргиева и Секретарот на општина Радовиш, Драги Стојанов. На приемот беа разменети позитивни искуства и беше изразено обострано задоволство од досегашната соработка со желби за истата да продолжи и понатаму.

Потоа делегацијата беше дел од вечерната Архиерејска богослужба во Храм „Св.Троица“,  од вечерна Литија од Храм „Св.Троица“ до плоштадот „Св.Спасо Радовишки“ како и од Духовната академија во Храм „Св.Троица“.

 

Делегацијата замина вчера по одржувањето на Славската трпеза во Манастирот „Св.Георгија“ во с.Ораовица.