If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | СКЛУЧЕН ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА И ТРЕТМАН НА ЕЛЕКТРИЧЕН И ЕЛЕКТРОНСКИ ОТПАД
13654
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-13654,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

СКЛУЧЕН ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА И ТРЕТМАН НА ЕЛЕКТРИЧЕН И ЕЛЕКТРОНСКИ ОТПАД

Дата

February 01, 2018

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Во согласност со Законот за управување на електричен и електронски отпад, Градоначалникот на општина Радовиш потпиша договор за меѓусебна соработка со „Елколект“ ДОО Скопје – лиценциран колективен постапувач со отпадна електрична и електронска опрема и отпадни батерии и акомулатори.

 

Со ова, ЕЛС Радовиш доби донација од 1 еколошка станица. 4 матални корпи за отпад од електрична и електронска опрема, 9 пластични корпи за отпад од електрична и електронска опрема, и 7 туби за отпадни батерии.

Опремата е распоредена во Основните училишта, Општинското средно училиште и во Единицата за локална самоуправа.

 

Еколошката станица е лоцирана во кругот на комуналното претпријатие ЈП „Плаваја“. Во наредниот период ќе следуват предавања од стручни лица за учениците од основните и средното образование и доставување на  брошури и друг промотивен материјал за подигање на јавната свест.

 

„Елколект“ ДОО Скопје, ќе обезбеди и навремено преземање, транспорт и третман на отпадот.

Ги информираме и сите граѓани на Општина Радовиш, доколку поседуват електричен и електронски  отпад (телевизори, компјутери, апарати од  домаќинството, акомулатори, батерии…) дека истиот можат да го однесат во Еколошката станица, сместена во кругот ја ЈП „Плаваја“.