If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЗАВРШЕН ПРОЕКТОТ ЗА ЗАФАЌАЊЕ НА АТМОСФЕРСКИТЕ ВОДИ ВО УБ26
11197
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11197,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЗАВРШЕН ПРОЕКТОТ ЗА ЗАФАЌАЊЕ НА АТМОСФЕРСКИТЕ ВОДИ ВО УБ26

Дата

November 25, 2015

Категорија

Реализирани Проекти

Успешно завршените и добро реализирани проекти ги даваат очекуваните резултати

Со урбанизацијата на подрачјето над стариот базент во Радовиш, беше нарушено природното истекување во коритото на Радовишка река како реципиент.  Затоа при обилни врнежи се јавуваше излевање на води кои нанесуваае штети на објектите по централниот дел од Радовиш.

 

Сега откога се реализираше проектот за зафаќање на атмосферските води во УБ 26 (кај стариот базент) истите се регулирани со истекување преку изградената атмосферска канализација.

Со ова изградба се реши долгогодишниот проблем со кој се соочуваат граѓаните од овој дел на градот при краткотрајни и интензивни дождови.

 

Атмосферските води се зафатени со зафатна градба и  се канализирани во коритото на Радовишка река преку две цефки со ф1000мм поставени една до друга во должина од 220м.