If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ КОН ПЛАНИНАТА ПЛАЧКОВИЦА
14200
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14200,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ КОН ПЛАНИНАТА ПЛАЧКОВИЦА

Дата

May 03, 2018

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Градоначалникот Герасим Конзулов заедно со тимот на соработници, Раководителот на секторот за урбанизам Кирчо Сусинов вчера беа на терен каде што се одвиваат градежните работи околу реконструкцијата на регионалниот пат кон Планината Плачковица.

 

Регионалниот пат кон планината Плачковица започна да се реконструира на делот од т.н. место Шумска куќичка кон градот Радовиш во должина од 2,5 км, каде што е констатирано најголемо оштетување и претставуваше проблем за нормално движење на возилата.

 

Вреди да се напомене дека од изградбата после 45 години за прв пат се реконструира дел од овој регионален пат, каде што целоснo од 2,5 км. ќе се постави нов слој, а исто така се работи на опфаќање на водите кој го оштетуваа асфалтот. Се надеваме дека во наредните години ќе успееме целосно да биде реконструиран овој регионален пат со поставување на нов асфалтен слој долж целата делница. Овој проект за реконструкција е финансиски поддржан од Владата на Македонија, преку Агенцијата за државни патишта, а треба да се заврши до крајот на месец мај. – истакна Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов.