If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ИЗВЕСТУВАЊЕ
8627
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-8627,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Дата

July 09, 2014

Категорија

Известување

Општина Радовиш во текот на вчерашниот ден објави соопштение во кое има направено ненамерен лапсус  (користење на несоодветна терминологија).

 

Имено, се работи за активност за заловување на кучиња скитници и нивен транспорт до прифатилиште. Целата оваа активност ќе биде спроведена согласно Законот за заштита и благосостојба на животните од страна на одобрено прифатилиште со кое општина Радовиш (по спроведена јавна набавка) има склучено договор.

 

Во оваа прилика општина Радовиш им се извинува на сите љубители на животни за ненамерното вознемирување кое го предизвика со првично објавеното известување .

 

Општина Радовиш е  општина која целосно го почитува Законот за заштита и благосостојба на животните и во иднина ќе продолжи да се залага  за негово  максимално почитување.