If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ИНВЕСТИЦИЈА ОД 500.000 ЕВРА ВО ПАТНА ИНФРАСТРУКТУРА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ
10201
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10201,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ИНВЕСТИЦИЈА ОД 500.000 ЕВРА ВО ПАТНА ИНФРАСТРУКТУРА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

April 08, 2015

Категорија

Вести, Тековни Проекти

,,На мое големо задоволство,, -рече Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов, од денеска објавувам дека започнува со реализација една голема капитална инвестиција во нашата општина.

 Од буџетот на општината ќе бидат инвестирани 500.000 евра во уредување на патната инфраструктура односно асфалтирање на локални улици во с.Калугерица, населба: Раклиш, ул: Дане Трајков, ул: ,,Браќа Миладинови,, ,ул: ,,Корча маало,, и крак ,,6-Ноември,,.

 

Нашето ветување дадено кон граѓаните во 2014 год. го остваруваме благодарение на посветеноста на службите на општина Радовиш, вложивме голем труд и енергија со цел да ја подготвиме проектната документација, извршивме експропријацијата.

 

 

Паралелно со овој проект реализираме уште еден проект за поплочување со бехатон плочки на пристапни улици во село Сулдурци, крак на ул: ,,Калаузлиска,, и улица во ,,Габрешко маало,,.