If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | НЕДЕЛА НА БОРБА ПРОТИВ ХИВ/СИДА
9600
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9600,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

НЕДЕЛА НА БОРБА ПРОТИВ ХИВ/СИДА

Дата

December 09, 2014

Категорија

Вести

„Општинската организација на Црвениот крст Радовиш во периодот од 1-7 декември 2014 година реализираше едукативна кампања за подигање на јавната свест кај граѓаните за ХИВ инфекцијата и последувателната болест – СИДА.

 

Црвениот крст оваа едукативна кампања ја спроведе со делење на информативни флаери со кои граѓаните се информираа за оваа заразна болест.

 

Истите флаери се делеа во основните училишта во град Радовиш, а дополнително беа оставени флаери на места каде се движи младата популација.

 

Оваа активност беше директно поддржана и овозможена од Градоначалникот на Општина Радовиш, а вкупно во оваа кампања беа опфатени околу 600 граѓани.“