If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДРЖАНА 41. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ
11008
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11008,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДРЖАНА 41. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

October 09, 2015

Категорија

Вести, Совет

Членовите на советот вчера расправаа по 10 точки од дневниот ред на 41. седница.

 

 

Беше изгласана измената и дополнувањето на Програмата за изработка на урбанистички планови на подрачјето на нашата општина, а истотака и измената и дополнувањето на Програмата за уредување на градежно земјиште, одржување на комунални објекти и локални патишта за 2015 год. Беше усвоена и одлуката за давање на согласност за потпишување на Договор за проект: ,,Водоснабдување и одведување на отпадни води,,.

 

Советниците му дадоа согласност и овластување на Градоначалникот за спроведување на јавна набавка на дигитален мамограф.

 

Покрај другото беше дадена согласност за сопствено финансиско учество за реализација на регионален проект: Партерно уредување и поставување на детско игралиште и урбана опрема во парк во с.Сулдурци.

Седницата заврши со усвојувањето на извештаите од работните тела.