If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОПШТИНА РАДОВИШ ЗАПОЧНУВА НОВ ПРОЕКТ ОД СОЦИЈАЛНАТА СФЕРА
10361
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10361,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОПШТИНА РАДОВИШ ЗАПОЧНУВА НОВ ПРОЕКТ ОД СОЦИЈАЛНАТА СФЕРА

Дата

May 12, 2015

Категорија

Вести

На  денешниот заеднички состанок одржан помеѓу партнерите-учесници во проектот ,,Хуманоста наш предизвик,, беа договорени идните чекори и активности со кои во општина Радовиш отпочнува реализација на проектот ,,Хуманоста наш предизвик,, кој ќе се реализира шест месеци по програмата Општинско-корисна која има за цел да овозможи социјално вклучување  на невработени лица преку нивно ангажирање на определено скратено работно време, заради стекнување на одредени вештини и постепено вклучување на пазар на труд.

 

Програмата, подржана од УНДП, Агенција за вработување на Р.Македонија и Министерството за труд и социјална политика, исто така, има за цел преку обезбедување на услуги од социјални сфера треба да помогне на  лица кои живеат на територијата на локалната самоуправа.