If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПОДОБРЕНА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОТ ВО ООУ „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ ОД ИЊЕВО
9374
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9374,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПОДОБРЕНА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОТ ВО ООУ „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ ОД ИЊЕВО

Дата

October 28, 2014

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

Во основното училиште „Орце Николов“ во Ињево денес беше одржана мала свеченост по повод завршување на проектот за обновување на столаријата за подобрување на енергетската ефикаснот, како и реконструкција на дел од фасадата – проект кој е заеднички со општина Радовиш и компаните Филип Морис и Сокотаб.

 

Денес сме собрани на еден свечен начин да го претставиме на нашите гости, финансиери и родители завршувањето на проектот за реконструкција во надворешниот изглед и енергетската ефикасност на нашето училиште, проект кој е заеднички со Општина Радовиш, Филип Морис и Сокотаб. Со овој проект целосно се сменети старите прозорци со што е подобрена енергетската ефикасност, исто така е и реконструирана дел од фасадата на училиштето. Да искажам голема благодарност за подршката од општина Радовиш и Градоначалникот г-дин Сашко Николов кои заедно со Министерството за образование и Владата на Република Македонија реализирајки ги проектите допринесоа ООУ „Орце Николов“ од Ињево да постане модерно уредено училиште со подобрени услови за работа на учениците и наставничкиот кадар – истакна директорот Мите Јованов.

 

Да го искажам моето огромно задоволство што денес сме собрани за еден убав повод, исто така да искажам благодарност до претставниците на Филип Морис и Сокотаб кои се едни од ретките компании кои што прават инвестиции во образованието, исто така сакам да се заблагодарам и на извршниот директор на МЦМС Димче Митревски кои што се директни кординатори и реализатори на оваа инвестиција. Се надевам дека оваа инвестиција ќе биде пример кој што ќе го следат и останатите компании -истакна Градоначалникот на општина Радовиш г-дин Сашко