If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ГИ ОБНОВУВАМЕ СПОМЕНИЦИТЕ ОД МИНАТОТО ЗА ДА ЈА ЧУВАМЕ ИДНИНАТА
9354
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9354,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ГИ ОБНОВУВАМЕ СПОМЕНИЦИТЕ ОД МИНАТОТО ЗА ДА ЈА ЧУВАМЕ ИДНИНАТА

Дата

October 28, 2014

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

Радовиш е град херој со бурна револуционерна историја, уништуван пален и газен од сите освојувачки војски кој ја поробувале Македонија градот наоѓал сили да воскресне и од пепелта и урнатините да се издигне еден нов и поубав Радовиш.

 

Плодните полиња и каменести ридови на Радовиш се послани со труповите на голем број јунаци-знајни и незнајни кој ги вградија своите  животи за нашата денешна иднина. Почитувајки го нивното херојско дело општина Радовиш и градоначалникот Сашко Николов грижливо и домаќински се однесуваат  кон секој еден споменик изграден во минатото но и согласно своите можности градат  и нови споменици оддавајки им почит на јунаците и хероите од Радовиш и радовишко.

 

Деновиве заврши изградбата на спомен паркот на борците од НОВ  во село Војславци  кој преставува прекрасно катче за одмор и рекреација но и место каде што новите поколенија ќе можат да се запознаат со имињата на паднатите борци и нивните дела.Вистинско ремек дело и рај за душата преставува и спомен паркот со паметник на дедо Дане Трајков на планината Плачковица, на местото каде што загинал овој наш сограѓанин – херој на Плачковица и член на АСНОМ.

 

Ја знаеме и почитуваме тежината и вредноста на нивните дела затоа и ги славиме и негуваме нивните паметници.