If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПОДОБРУВАЊЕ НА КОМУНАЛНАТА ИНФРАСТРУКТУРА ВО РАДОВИШ
7692
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7692,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
 

ПОДОБРУВАЊЕ НА КОМУНАЛНАТА ИНФРАСТРУКТУРА ВО РАДОВИШ

Категорија

Тековни Проекти

Подобрување на комуналната инфраструктура преку реализација на проект од програмата за уредување на градежно земјиште се одвива на територијата на општина Радовиш. Деновиве екипи на Јавното претпријатие „Плаваја“, по налог и целосна инвестиција на општина Радовиш, започнаа градежни активности за изградба на атмосферска канализациона мрежа на ул.„Св.Спасо Радовишки“.

 

Градежните активности се изведуваат во должина од 200m, а се поставуваат полиетиленски цевки со профил од Ф200mm. Предвидена е изведна на сливници од двете страни на коловозната конструкција за прифаќање на атмосферските води, како и една ревизиона шахта. По завршување на монтажните работи, делот од прекопите ќе биде асфалтиран. Од страна на изведувачот на градежните работи е доставен динамичен план со завршување на активностите до крајот на месец јуни 2014 година.

 

Во непосредна близина на Агенцијата за вработување, како последица на поројните дождови се предизвикуваа проблеми за учесниците во сообраќајот. Со реализацијација на проектот ќе се надминат овие проблеми и ќе се зголеми безбедноста во сообраќајот на овој дел од уличната мрежа во Радовиш.