If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Промоција на „ГРАНИЦИ ОД ЗЕМЈА„ од кантавторот ЈОВИЦА ИЛИЌ
14766
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14766,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

Промоција на „ГРАНИЦИ ОД ЗЕМЈА„ од кантавторот ЈОВИЦА ИЛИЌ

Дата

August 20, 2018

Категорија

Вести, Култура

Вчера, во хотел Бел Камен Радовиш, во рамките на празнувањето на Св.Спасо Радовишки, беше одржана промоција на новата книга со ЦД од кантавторот Јовица Илиќ од Радовиш ГРАНИЦИ ОД ЗЕМЈА.

 

Во присуство на градоначалниците на општина Радовиш – Герасим Конзулов и Мадлена Бојаџиева градоначалник на општина Тетевен – Р. Бугарија за книгата и ЦД-то ГРАНИЦИ ОД ЗЕМЈА зборуваше писателот Борче Панов.

 

Програмата беше збогатена и со поетско преставување на поетесата од Тетевен – Николина Милева, која што исто така, ја претстави писателот Борче Панов. Посебен тон на оваа музичко книжевно случување даде и Музичкиот ансамбал од Тетевен со изведбна на 4 нивни композиции.

 

Овој настан беше целосно организиран од страна на ОНБ Браќа Миладиновци, како и со техничка поддршка од страна на Центар за култура Ацо Караманов од Радовиш.
окровител на ова манифестација беше Градоначалникот на општина Радовиш – Герасим Конзулов.