If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАБОТНИ АКТИВНОСТИ НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ НИЗ ОПШТИНАТА
14578
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14578,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАБОТНИ АКТИВНОСТИ НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ НИЗ ОПШТИНАТА

Дата

July 05, 2018

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Во тек се работни активности на повеќе инфраструктурни проекти во општина Радовиш.

Се асфалтира улицата во Раклиш која е во должина од 370 метри. ширина 6 метри. Асфалтирањето ќе биде со два слоја на асфалт 7+4 см, а исто така ќе биде поставен бекатон на тротоарите долж целата улица.

 

Деновиве активно се работи на уредување на јавната површина и поставување на урбана опрема на паркот кај болницата-Детско игралиште.


Исто така се продолжува со работните активности на чистење на Радовишка Река, се чистат наносите од поплавите и поројните дождови кои ја зафатија нашата општина.

При крај се работните активности за санирање и реконструкција на градскиот стадион и службените простории