If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНЗУЛОВ СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД СОЈУЗОТ НА ЗДРУЖЕНИЈА НА ДИЈАБЕТИЧАРИ НА МАКЕДОНИЈА
18024
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18024,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНЗУЛОВ СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД СОЈУЗОТ НА ЗДРУЖЕНИЈА НА ДИЈАБЕТИЧАРИ НА МАКЕДОНИЈА

Дата

March 17, 2021

Категорија

Вести

Градоначалникот Герасим Конзулов, денес ги прими претседателот на “Сојузот на здруженија на дијабетичари на Македонија,“ Диме Велев и претседтелот на “Здружението Дијабет Радовиш,“ Тони Митев.
На средбата се разговараше за иницијативата на Сојузот да се регулира одлагањето на опасниот отпад што лицата со дијабетис го создаваат при употребата на инсулинските пенкала. Предлогот предвидува отпадот да се собира и месечно да се одлага заедно со другиот медицински отпад во Здравните домови, со што би почитувале правилата за одлагање и постапување со истиот. Во општина Радовиш на месечно ниво се генерира околу четири килограми ваков отпад.
Градоначалникот ја поздрави инцијативата и изрази подготвеност за понатамошен ангажман во спроведувањето на проектот на локално ниво.
Во разговорот, беше констатирано дека проектот ќе придонесе за спречување на негативните влијанија на отпадот врз животната средина и подигање на јавната свест за заштита на животната средина.
Претседателот на “Здружението Дијабет Радовиш,“ Тони Митев се заблагодари за укажаната поддршката и соработката која ја имаат со Општината и градоначалникот Конзулов.