If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | СРЕДБА СО ЧЛЕНОВИТЕ И УПРАВАТА НА ФА „КИТКА“
11369
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11369,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

СРЕДБА СО ЧЛЕНОВИТЕ И УПРАВАТА НА ФА „КИТКА“

Дата

February 17, 2016

Категорија

Вести, Култура

Фолклорниот ансамбал „Китка“ од с.Ораовица се успешни амбасадори на нашата општина која ја претставуваат во нашата земја и надвор од неа.

 

Зачувувањето на традициите и нашите корени и култура се значајни за духовниот развој на вас како личности , но корисни и за целата локална заедница-рече на ова средба градоначалникот. Општината и понатаму ќе ги подржува активностите на овој фолклорен ансамбал кој брои 80 членови, и кој ансамбал е главен организатор на познатите „Велигденски средби“ фолклорен фестивал кој има меѓународен карактер.

 

Димче Петров-раководител на ФА „Китка“-Ораовица искажа благодарност кон градоначалникот за успешната досегашна соработка и ги презентира досегашните и идни активности на овој ансамбал.