If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ТУТУНАРИТЕ ОД “ТОМИ МИТ” ГИ ДОБИЈА ЗАСЛУЖЕНИТЕ ПАРИ
9621
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9621,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ТУТУНАРИТЕ ОД “ТОМИ МИТ” ГИ ДОБИЈА ЗАСЛУЖЕНИТЕ ПАРИ

Дата

December 10, 2014

Категорија

Вести

Тутунарите од Радовиш и радовишко може да здивнат.

Владата на Република Македонија им го исплати тутунот кој ланската година го предадоа на приватната компанија Томи мит, која од своја страна дозволи да си поигра со народната мака.

 

За стореното недело сопственикот на компанијата доби кривична пријава, а тутунопроизводителите си ги добија заслужените пари.

 

Како што ветија луѓето од централната и локалната власт така и сторија, денес во попладневните часови на сметките на околу 1000 тутунопроизводители легнаа парите за продадениот тутун од ланската реколта, со што уште еднаш недвосмислено се потврди дека се луѓе на кој може да им се верува и дека се политичари кој се држат за дадениот збор.

 

Денеска Министерството за финансии на сметките на 920 тутунари од Радовишко префрли 43 милиони и 300 илјади денари за откупениот и неплатен тутун од откупувачот.

 

Средствата за обесштетувањето се обезбедени преку продажба на запленетиот тутун од Томи Мит Тобако.