If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕТО ВО ООУ НИКОЛА КАРЕВ
9634
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9634,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕТО ВО ООУ НИКОЛА КАРЕВ

Дата

December 11, 2014

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

Полека но сигурно ја менуваме спортската мапа на Македонија и градиме концепт на здрава нација и концепт на психо-физички здрава младина истакна Директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасевски пред Вицепремиерот и Министер за финансии Зоран Ставревски,пред Градоначалникот Сашко Николов како и пред многубројните граѓани присутни денес во дворот на ООУ Никола Карев на свеченото пуштање во употреба на новото мултифункционално игралиште во Радовиш изградено со средства на Агенцијата за млади и спорт, а од Проектот “100 повеќенаменски игралишта” во Република Македонија.

 

Градоначалникот Сашко Николов во своето излагање пред присутните гости кажа дека во општина Радовиш ги знаат придобивките од спортот и спортскиот развој на младите и дека посветуваат сериозно внимание на развојот на истиот.

Потенцирајки го фактот дека сите спортски екипи во Радовиш целосно се финансирани од буџетот на општина Радовиш како и фактот дека е рестартирана и општинската лига во фудбал Градоначалникот Николов вети дека покрај досега изградените спортски терени и фудбалски игралишта и понатаму во иднина на територијата на општина Радовиш ќе никнат голем број на нови игралишта и спортски терени.

 

Вицепремиерот и Министер за финансии Зоран Ставревски истакна дека Владата на Република Македонија секогаш со радост и од срце ги финансира проектите од спортска инфраструктура. Градењето на спортски терени и спортски игралишта стана препознатлив бренд на Агенцијата за млади и спорт и на владата на Република Македонија истакна Ставревски набројувајки ги и останатите инфраструктурни проекти кој заедно со Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов ги имаат реализирано во општината, ветувајќи и понатаму голема помош од Владата за идните проекти на општина Радовиш и Градоначалникот Николов.