If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛОВ ДОДЕЛИ НОВИ 24 СТИПЕНДИИ НА ТАЛЕНТИРАНИ УЧЕНИЦИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ
9647
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9647,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛОВ ДОДЕЛИ НОВИ 24 СТИПЕНДИИ НА ТАЛЕНТИРАНИ УЧЕНИЦИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

December 12, 2014

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

Денес во Салата на Советот на општина Радовиш беа потпишани договорите на доделените стипендиите на дваесет и четири ученици од основното и средното образование од општина Радовиш, од претходно објавениот Конкурс за стипендирање на талентирани ученици за учебната 2014/15 година.

 

Идејата за стипендирање на учениците од основните училишта и средното училиште од општина Радовиш која минатата година ја спроведовме за првпат дава резултати, мотивира и дополнително ги стимулира учениците да постигнуваат подобри успеси – истакна Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов на денешното потпишување на договорите за стипендирање на успешни ученици од основното и средното образование во општина Радовиш.

 

Оваа година беа потпишани дваесет и четири договори за стипендирање на талентирани ученици кој ќе добиват по 2500 денари за основците и 3000 за учениците од средното образование месечно, а учениците ја примат 9 месеци во текот на учебната година.

 

Радува најавата на градоначалникот Николов за промена на Правилникот за стипендирање за наредната година со кој ќе се овозможи стипендирање на многупоголем број на ученици.