If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2017“
14121
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14121,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2017“

Дата

April 05, 2018

Категорија

Вести, Спорт

Вчера во Ресторан Шампион беше одржана манифестацијата „Спортист на годината 2017“.
 
На манифестацијата присуствуваа голем број спортисти, тренери, спортски работници и претставници од спортските клубови, како и претставници од бизнис секторот во општина Радовиш.
Комисијата за образование, спорт и култура и Советот на општина Радовиш врз основа на објавениот Оглас за пријавување на спортисти, спортски работници и спортски екипи а согласно Правилникот за критериуми за избор на спортист на годината, извршија избор на најдобрите поединци – спортисти во различни категории, спортски екипи, тренер, спортски работник и посебни спортски достигнувања во текот на изминатата 2017-та година.
 
Најпрво, беше доделено Признание на Здружението „ЛЕБАРИ ИСТОК“ од Радовиш, за долгогодишна поддршка на спортот во општина Радовиш.
 
Веднаш потоа беа доделени статуетки за посебни спортски достигнувања на:
МИРКО МАЈИЌ, РК „Радовиш“ – Најдобар странски играч
 
АЛЕКСАНДАР СТОЈАНОВ, БК „Бучим-Радовиш“ – Најдобар натпреварувач од Радовиш во странство
 
ТРАЈАН АНГЕЛОВ, БК „Бучим-Радовиш“ – Најдобар спортист Ветеран
 
ЖИВКО АНДОНОВ – Посебно достигнување во училишниот спорт во 2017 год.
 
ВЕНКО СТОЈАНОВ, ППК „Радовиш“ – Најталентиран спортист во 2017
 
БЛАГИЦА ЛАЗАРОВА, ТК „АС“ – Најталентирана спортистка во 2017
 
МАРТИН САРАМАНДОВ, КК „Плачковица-Баскет“- Најнадежен кошаркар во 2017
 
НЕДА ПОЦКОВА, ЏК „СЕНСЕИ“ – Спортска надеж – помлади пионери
 
ИЛИЈАНА РИСТОВ, ЏК „СЕНСЕИ“ – Спортска надеж – помлади пионери
 
ИЛИЈА МАНЕВ – Рекреативец на 2017 година
 
Плакета за долгогодишен придонес во развојот на спортот во општина Радовиш беше доделена на Г-дин ДИМИТАР ЈОВАНОВ.
 
 
Плакети за Спортска екипа на годината беа доделени на:
ФК „ДЕТОНИТ ЈУНИОРИ“ – Категорија Сениори
ВК „БЕЛ КАМЕН БАЈКС“ – Категорија Младинци
УСК „НИКОЛА КАРЕВ“ – Категорија Кадети
 
За тренер на годината, плакета беше доделена на ЦАНЕ НИКОЛОВ од ФК „ДЕТОНИТ ЈУНИОРИ“
 
Плакети за Спортист на годината беа доделени на:
МИТЕ АШКИЛОВ – МАИ ТАИ КЛУБ „КОМБАТ“ – категорија Сениори
РАТКО КОСТОВ – ЏУДО КЛУБ „СЕНСЕИ“ – категорија Младинци
ДАВИД СПАСОВ – ВК „БЕЛ КАМЕН БАЈКС“ – категорија Кадети
СТЕФАН ДИМИТРОВ – БК „БУЧИМ – РАДОВИШ“ – категорија Пионери
 

Photo Gallery - Фото Галерија

Фото галерија

од Манифестацијата