If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Известување
45
archive,paged,tax-portfolio_category,term-izvestuvanje,term-45,paged-20,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ИНТЕРЕН ОГЛАС број 1 /2018 за пополнување на работни места со унапредување

  |     |   No comment

Врз основа на член 48 од законот за административните службеници (,,Службен весник на Република македонија број.27/2014,48/2015,154/2015,5/16,142/16 и 11/2018)како и член 2 од Правникот за формата и содржината на интерниот оглас,начинот на поднесување на пријавата за унапредување,начинот на спроведување на административната селекција и интервјуто,како и начинот...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ДО ДОВЕРИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА РАДОВИШ И ДОВЕРИТЕЛИТЕ НА ЕДИНКИТЕ КОРИСНИЦИ ОСНОВАНИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 8 став 1 од Законот за финансиска поддршка на единиците на локалната самоуправа и единки корисници основани од единиците на локалната самоуправа за финансирање на доспеани, а неплатени обврски (''Службен весник на РМ'' бр.209/18), Градоначалникот на Општина Радовиш објавува        ...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ И СОУ „КОСТА СУСИНОВ“- РАДОВИШ, ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА

  |     |   No comment

  К О Н К У Р С за стипендирање на ученици во основните училишта во општина Радовиш и СОУ „Коста Сусинов“- Радовиш, за учебната 2018/2019 година   За учебната 2018/2019 година, општина Радовиш ќе додели:   ЗА ТАЛЕНТИРАНИ УЧЕНИЦИ ИСКЛУЧИВО ПО ОСНОВ НА ПОСТИГНАТ УСПЕХ – БЕЗ СОЦИЈАЛНИ КРИТЕРИУМИ  16...

Прочитај повеќе

ОБЈАВА ЗА ПРОДАЖБА НА ПОДВИЖНИ СТВАРИ-ДРВНА МАСА

  |     |   No comment

Објава бр.1/2018      За продажба на подвижни ствари-дрвна маса (канадска топола,црна топола,багрем,врба , орев,евла,црница и кисело дрво ) по пат на електронско јавно наддавање (прва објава)   1.Предмет на продажба по пат на електронско јавно наддавање: -Дрвна маса од канадска топола-202 дрвја ,црна топола-8 дрвја,багрем-57 дрвја,врба-11 дрвја, орев-4 дрвја,црница-1...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XXII-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 53  став 1 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XXII-итна седница на Советот на општина...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 9 РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ ВО РОК ОД 3 МЕСЕЦИ

  |     |   No comment

Врз основа на Програмата за јавни работи 2018-2021 година на Општина Радовиш, Одлуката за усвојување на општинската програма бр: 08-967/1 од 28 мај 2018 год. , Акциониот план за јавни работи на Општина Радовиш за 2018 година бр. 08-968/1 од 01.06.2018 година и Одлука за објавување...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ ОД ОБЛАСТА НА СПОРТОТ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ШЕСТОНОЕМВРИСКИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ

  |     |   No comment

ЈАВЕН КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ ОД ОБЛАСТА НА СПОРТОТ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ШЕСТОНОЕМВРИСКИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ   Се распишува јавен конкурс за избор на Здружение на граѓани за реализација на шестоноемврискиот турнир во мал фудбал во општина Радовиш во 2018 година.   Периодот за доставување...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ ШЕСТОНОЕМВРИСКИ ПРИЗНАНИЈА И ПЛАКЕТИ ЗА 2018 ГОДИНА

  |     |   No comment

Општина Радовиш распишува Конкурс за доделување на традиционалните Шестоноемвриски признанија и плакети за 2018 година.   На овој конкурс може да се јават сите заинтересирани физички и правни лица, организации од невладиниот сектор , образовни, спортски и културни установи и останати асоцијации на граѓани од општина Радовиш...

Прочитај повеќе