If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Соопштенија
39
archive,paged,tax-portfolio_category,term-soopstenija,term-39,paged-13,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОДЛУКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ НА УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО РАДОВИШ ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОД.

  |     |   No comment

 Врз основа на чл.22, став 1, точка 8 од Законот за Локална самоуправа, чл. 43, став 1, од Статутот на општина Радовиш и врз основа на член 9 од Правилникот за доделување на стипендии на талентирани ученици од основното и средното образование во општина Радовиш...

Прочитај повеќе

Повик за поднесување на понуди (ППП), ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP) MSIP- NCB-137-19

  |     |   No comment

Повик за поднесување на понуди (ППП)   РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP) MSIP- NCB-137-19 Овој Повик за поднесување на понуди ја следи општата објава за набавки за овој проект објавена во изданието на UN Development Business со бр. 767 од 31 јануари, 2010 година...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ И СОУ „КОСТА СУСИНОВ“- РАДОВИШ, ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА

  |     |   No comment

Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на РМ бр. 5/02), Одлуката за доделување на стипендии на ученици во основното и во средното образование од општината Радовиш бр.07-1330/2 од 04.07.2013 год. и Правилникот за доделување на стипендии...

Прочитај повеќе

JАВЕН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ ШЕСТОНОЕМВРИСКИ ПРИЗНАНИЈА И ПЛАКЕТИ ЗА 2019 ГОДИНА

  |     |   No comment

Врз основа на донесената Одлука бр.08-1535/1 за распишување на Конкурс за доделување на традиционалните Шестоноемвриски признанија и плакети за 2019 година, донесена на Советот на општина Радовиш на ден 07.10.2019 год. општина Радовиш објавува :   JАВЕН КОНКУРС за доделување на традиционалните Шестоноемвриски признанија и плакети за 2019...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ

  |     |   No comment

 На ден 08.10.2019 година Вторник во периодот од 10 до 15 часот Заменик народен правобранител од канцеларијата во Струмица ќе врши прием за граѓаните од општина Радовиш.    Приемот ќе биде во малата сала за состаноци (1-ви кат) во општина Радовиш....

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XXXIV СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XXXIV седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

JАВЕН КОНКУРС ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ПРОГРАМА ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА 6-ТО НОЕМВРИСКИ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Службен гласник на општина Радовиш бр. 05/02) а согласно донесената годишна Програма за јавните потреби на спортот во општина...

Прочитај повеќе

Концерт на ЛОЗАНО во Радовиш

  |     |   No comment

Во склоп на Jубилејот „1000 години Радовиш“ а како дел од манифестацијата „САМУН ем ТАТЛИЈА“, на 11 Октомври под покровителство на ЕЛС општина Радовиш и Министерството за култура, свој целовечерен концерт ќе одржи македонската музичка ѕвезда Влатко Лозановски – ЛОЗАНО....

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА ЗА ЛУПД ЗА ОПРЕДЕЛУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНА ПАРЦЕЛА СО НАМЕНА В1- ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА – ПОУ С.КАЛАУЗЛИЈА

  |     |   No comment

Врз основа на член 35 став 3 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр. 199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16, 64/18 и 168/18), Градоначалникот на Општина Радовиш го дава следното:   С О О П Ш Т Е Н И Е   За организирање на Јавна...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК За пријавување и учество на заинтересирани субјекти на манифестацијата “СAМУН ем ТАТЛИЈА 2019“

  |     |   No comment

ЈАВЕН ПОВИК За пријавување и учество на заинтересирани субјекти на манифестацијата “СAМУН ем ТАТЛИЈА 2019“   ЈАВЕН ПОВИК...

Прочитај повеќе