If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Соопштенија
39
archive,paged,tax-portfolio_category,term-soopstenija,term-39,paged-26,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ

  |     |   No comment

ЈАВЕН ОГЛАС  за ангажирање на 10 работници за изведување на јавни работи во рок од 4 месеци.   Услови за пријавување: а) долгорочно евидентирани невработени лица б) ниско квалификувани невработени лица в) лица над 55 години      ЈАВЕН ОГЛАС (превземи)...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА НА ЗДРУЖЕНИЈА И НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ

  |     |   No comment

ЈАВЕН ПОВИК За распределба на средства од буџетот на општина Радовиш на здруженија на граѓани и невладини организации од општина Радовиш за 2016 година 1. Се распишува оглас за распределба на средства од Буџетот на општина  Радовиш на заинтересирани  здруженија на граѓани и невладини организации од општина Радовиш...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА

  |     |   No comment

  Врз основа на член 65, став (6) од Законот за животна средина („Службен весник на Република Македонија“ бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12 и 93/13), Општина Радовиш на ден 10.03.2016 година донесе:   ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА   За планскиот документ, урбанистички план...

Прочитај повеќе

ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИ УСЛУГИ – МСИП (MSIP-IPA-NCB-068-16)

  |     |   No comment

Република Македонија Проект за Подобрување на Општински Услугите - МСИП  MSIP-IPA-NCB-068-16 1.     Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development Business, со бр. 767, од 31 jануари, 2010 година (печатено издание) и објавена  електронски на 06 jануари,...

Прочитај повеќе

МОЈА ОПШТИНА: „moja-opstina.mk“

  |     |   No comment

Дефинирање на приоритетни услуги од социјалната сфера – Портал „moja-opstina.mk” Со цел за подобро информирање на граѓаните на Општина Радовиш за програмата Општинско-корисна работа, создаден е порталот www.moja-opstina.mk.   На овој портал сите граѓани ќе можат да ги изберат приоритетните услуги од социјалната сфера, кои сметаат дека се најпотребни....

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА НА СПОРТСКИ КЛУБОВИ

  |     |   No comment

  Ј А В Е Н  П О В И К за распределба на средства од буџетот на општина Радовиш на спортските клубови од Општина Радовиш за 2016 година. Период на доставување на документите по објавениот Оглас од 26.01.2016 год. до 05.02.2016 год.              ЈАВЕН ПОВИК (превземи)...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА ДАНОК НА ИМОТ И КОМУНАЛНА ТАКСА

  |     |   No comment

Најкасно до 31.01.2016 година граѓаните кои имаат промени во состојбата со недвижниот имот или комунална такса ќе можат да поднесат даночна пријава   Општина Радовиш врз основа на член 29 од Законот за данок на имот истакнува Јавна покана за поднесување на даночна пријава за утврдување на...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ НА УЧЕНИЦИ ЗА УЧЕБНАТА 2015/16 ГОДИНА

  |     |   No comment

„Согласно програмите и определбите на општина Радовиш за стимулирање на натпреварувачкиот дух и учењето на учениците, а врз основа на донесениот Правилник за доделуавње на стипендии за ученици во основното и средното образование во општина Радовиш, Градоначалникот и оваа година - трета по ред, го...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ

  |     |   No comment

  К О Н К У Р С       за стипендирање на ученици во основните училишта во општина Радовиш и СОУ Коста Сусинов Радовиш за учебната 2015/2016 година   За учебната 2015/2016 година, Општина Радовиш ќе додели:   -       20 стипендии на талентирани ученици од VI до IX одделение – по една...

Прочитај повеќе