If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Тековни Проекти
31
archive,paged,tax-portfolio_category,term-tekovni,term-31,paged-12,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЗАВРШИ ЕСЕНСКИОТ ДЕЛ ОД ОПШТИНСКА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ФУТСАЛ 2014/15

  |     |   No comment

Општинска училишна лига во Футсал 2014/15 Во есенскиот дел од Општинската училишна лига во Футсал 2014/15,  беа одиграни вкупно 4 (четири) кола, во кои како најуспешна се покажа екипата на Основното општинско училиште „Крсте Петков Мисирков“.   Оваа е втората сезона каде нашите основни училишта имаат можност да се...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ ДОДЕЛИ НОВИ 50 РЕШЕНИЈА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА

  |     |   No comment

Денес во салата на Советот на општина Радовиш од страна на Градоначалникот на општина Радовиш беа доделени нови 50 решенија за легализација на бесправно изградените објекти.   Честитки до сите што денес на овој свечен чин ги добија своите решенија, ова е чекор напред за сите што...

Прочитај повеќе

ДОНАЦИЈА НА СПОРТСКА ОПРЕМА ЗА ФК СЛОГА ОД ЗЛЕОВО

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш продолжува со донациите на спортска опрема за возобновените екипи од општина Радовиш кои за прв пат започнуваат да се натпреваруваат во Општинската Фудбалска лига.   Денес тој беше присутен во с. Злеово каде што го проследи натпреварот помеѓу ФК Слога и ФК Детонит,...

Прочитај повеќе

МОДЕРНО УРЕДЕН РАДОВИШ НАША СЕКОЈДНЕВНА ПРЕОКУПАЦИЈА

  |     |   No comment

Граѓаните на општина Радовиш деновиве се сведоци на забрзано реконструирање и уредување со бекатон плочки на  повеќе тротоари во градот и општината.   Повеќе од 3500м2 современи бекатон плочки ќе бидат наместени на улиците Илија Алексов,свети Спасо Радовишки, 22 ри Октомври во населба Раклиш и други населени...

Прочитај повеќе

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ ЗА МОБИНГ

  |     |   No comment

Комисијата за еднакви можности на жените и мажите во Советот на општина Радовиш во рамките на спроведување на Акциониот план, денес во салата на Советот одржа трибина на која беа презентирани резултатите од спроведената анкета за вознемирување на работно место – мобинг, а исто така...

Прочитај повеќе

СЕРИОЗНИ ИНВЕСТИЦИИ – ГАРАНТ ЗА ВРВНИ УСЛОВИ И ВРВНИ РЕЗУЛТАТИ НА ФК ПЛАЧКОВИЦА

  |     |   No comment

Имајки го во предви фактот што со изградбата на фудбалскиот стадион и едната соблекувална на местото на старото фудбалско игралиште  од страна на Агенцијата за млади и спорт не се создаде еден до крај заокружен спортски објект и гледајки ја руинираната и опасна по животот...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА “ТИРЗ” ЗОНАТА ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Во Радовиш денес започна изградба на новата технолошка индустриска развојна зона – ТИРЗ Радовиш која е во површина од 9.75 хектари.   Ние пред изборите дадовме едно ветуување, тоа ветување беше дека овде во Радовиш ќе започне и ке се изгради ТИРЗ зона – еве денес сме...

Прочитај повеќе

РЕКОНСТРУКЦИЈА, САНИРАЊЕ И ПРОБИВАЊЕ НА ЛОКАЛНИ И ПОЛСКИ ПАТИШТА

  |     |   No comment

Во општина Радовиш во тек се активности околу реконструкција на голем број локални патишта, а исто така се работи на пробивање и санација на повеќе полски патишта. Се санираше патот по Радовишка река, а исто така се тампонираше патот на ул. А. Македонски (техналк).   Во следната...

Прочитај повеќе

ИСПЛАТА НА ВТОРАТА РАТА ЗА КОРИСНИЦИТЕ НА СТИПЕНДИИ

  |     |   No comment

Најсигурен начин за успехот и перспективата на младите е инвестицијата во образованието, која има повеќекратен повратен ефект. За таа цел, општина Радовиш инвестира во образованието со доделување на стипендии кои не се само парична, туку и симболична поддршка за секој одличен ученик да продолжи со успесите...

Прочитај повеќе

ДОДЕЛЕНИ НОВИ РЕШЕНИЈА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА БЕСПРАВНО ИЗГРАДЕНИТЕ ОБЈЕКТИ

  |     |   No comment

Во салата на Советот на општина Радовиш денес Градоначалникот г-дин. Сашко Николов им ги додели решенијата на сопствениците кои доставиле барања за легализација на бесправно изградените објекти.   Инаку со оваа доделување на решенијата за легализација на бесправно изградените објекти општина Радовиш ја заокружува бројката со над...

Прочитај повеќе