If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-21,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

СООПШТЕНИЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТ ЗА ДОБИВАЊЕ СЕРТИФИКАТ ЗА АВТО-ТАКСИ ВОЗАЧ

  |     |   No comment

  СООПШТЕНИЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТ ЗА ДОБИВАЊЕ СЕРТИФИКАТ ЗА АВТО-ТАКСИ ВОЗАЧ   Соглaсно член 8-ѕ од Законот за превоз во патниот сообраќај („Службен весник на Република Македонија“ број 68/04, и измени) и Правилникот за постапката и програмата за полагање на испитот за добивање сертификат за автотакси возач, формата...

Прочитај повеќе

ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ЛИНИИ ЗА ВРШЕЊЕ НА ОПШТИНСКИ ЛИНИСКИ ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ЛИНИИ ЗА ВРШЕЊЕ НА ОПШТИНСКИ ЛИНИСКИ ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ   ОГЛАС  ...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА ЖИВОТ НА ГРАЃАНИТЕ

  |     |   No comment

Врз основа на чл. 2, ст.4, ст.6, ст.7, ст.8 и ст. 9, чл. 21, чл. 22, чл.36, чл.50 од Законот за локална самоуправа (Службен весник бр.5/ 2002), потоа чл. 14, чл.15, чл.16, чл.17, чл.21, чл.43, чл.53 и чл.55 од Статутот на Општина Радовиш (Службен гласник...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА 38 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советниците вчера ја одржаа својата 38 работна седница со дневен ред од 24 точки.   На седницата беа разгледани и усвоени предлог одлуките за изработка на техничка документација за неколку инфраструктурни објекти во градот и населените места, а исто така беа разгледани и усвоени предлог одлуките за...

Прочитај повеќе

ДОДЕЛЕНИ ДОГОВОРИТЕ ЗА СТИПЕНДИИ НА НАЈДОБРИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес, 28.01.2020 год. – Вторник, Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов на свечен начин ги додели договорите за стипендирање на најдобрите ученици во основното и средното образование во Радовиш за учебната 2019/20 год.   Оваа година се доделија вкупно 28 стипендии на талентирани ученици во општина Радовиш...

Прочитај повеќе

РАБОТНА СРЕДБА СО ДИРЕКТОРИТЕ ОД ОПШТИНСКИТЕ УЧИЛИШТА

  |     |   No comment

Со цел да се реализира поддршката од општина Радовиш во сите сфери во работењето на училиштата денес Градоначалникот Герасим Конзулов имаше работна средба со директорите од општинските училишта.   На оваа средба беше разговарано за проблемите и активностите кои ги имаат овие училишта и помагање при спроведувањето...

Прочитај повеќе

ПРИЕМ НА ЛИЦАТА ПО ПОВОД БОГОЈАВЛЕНИЕ – ВОДИЦИ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов, денес одржа прием на лицата кои за празникот Богојавление – Водици ги фатија светите крстови во населените места во општина Радовиш.   Посакувајќи им многу здравје, среќа, бериќет и успеси на секое поле, Градоначалникот на лицата им подари 10” Таблети. Наградени беа...

Прочитај повеќе

ТЕНДЕРСКА ПОСТАПКА ЗА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ДЕЛ ОД РЕЧНОТО КОРИТО НА РЕКА СУШИЦА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион објавува јавен повик за доделување на договор за јавна набавка „Изведување на градежни работи за реконструкција на дел од речното корито на река Сушица во општина Радовиш“ со финансиска поддршка од Европска Унија преку ИНТЕРРЕГ ИПА Програмата за...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 10 РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ ВО РОК ОД 9 МЕСЕЦИ

  |     |   No comment

Врз основа на Програмата за јавни работи за 2020 година на Општина Радовиш, Одлуката за усвојување на Програмата за Локален Економски развој во општина Радовиш за 2020 во  општинскиот буџет бр: 08-1926/1 од 30.12 2019 год.,Решение за прогласување и објавување на Одлуката за усвојување на...

Прочитај повеќе

JАВЕН КОНКУРС ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ НА СПОРТСКИ КЛУБОВИ, ЗДРУЖЕНИЈА И СОЈУЗИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2020 ГОД.

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Службен гласник на општина Радовиш бр. 05/02) а согласно донесената годишна Програма за јавните потреби на спортот во општина...

Прочитај повеќе