If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-26,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

XXXIII-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ НЕ СЕ ОДРЖА

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш денес требаше да ја одржи 33-та седница, насловена како итна со предложени 5 точки за Дневниот ред. Причината за неодржувањето на истата беше неприфаќање на итноста од мнозинството на советници во Советот на општина Радовиш, со што не се продолжи со предложениот...

Прочитај повеќе

МИНИСТЕРОТ СУГАРЕВСКИ ВО РАДОВИШ: ЗАПОЗНАЕН СО ПРОЕКТОТ ЗА НОВИОТ РЕЗЕРВОАР И ЦЕВКОВОД   

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов ,денес оствари работна средба со  министерот за Транспорт и врски Горан Сугаревски.   Во рамките на посетата, министерот беше запознаен со тековните активности во проектот за изградба на новиот резервоар за вода и новиот цевковод со кој би требало да се реши  проблемот со...

Прочитај повеќе

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ВО ПОСЕТА НА ЗБРАТИМЕНИОТ ГРАД БЕЛИШЧЕ ВО РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА

  |     |   No comment

Во деновите од 13 до 15 Септември, делегација од општина Радовиш предводена од Градоначалникот на општина Радовиш, Герасим Конзулов, беше во посета на збратимениот град Белишче во Република Хрватска. Повод за гостувањето беше одржувањето на традиционалната манифестација „Белишчанска златна есен“, во чии склоп се одржаа...

Прочитај повеќе

ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ

  |     |   No comment

На повеќе локации во градот е обновена хоризонталната и вертикалната сигнализација. Поставени се нови сообраќајни знаци, нови сферни огледала за подобрување на прегледноста и се обновени постојните пешачки премини....

Прочитај повеќе

ТАМПОНИРАЊЕ НА УЛИЦИ ВО СЕЛО СУЛДУРЦИ

  |     |   No comment

Се започна со тампонирање на улици во село Сулдурци. Планирано е да се тампонираат дел од улиците во селата Воиславци и Калуѓерица. Тампонирањето се врши со струганиот асфалт кој се собра од обновата на дел од регионалниот пат Радовиш-Струмица....

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА ЗА ЛУПД ЗА ОПРЕДЕЛУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНА ПАРЦЕЛА СО НАМЕНА В1- ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА – ПОУ С.КАЛАУЗЛИЈА

  |     |   No comment

Врз основа на член 35 став 3 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр. 199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16, 64/18 и 168/18), Градоначалникот на Општина Радовиш го дава следното:   С О О П Ш Т Е Н И Е   За организирање на Јавна...

Прочитај повеќе

ПРОДОЛЖУВА ПРОГРАМАТА ПО ПОВОД „1000 ГОДИНИ РАДОВИШ“, СЛЕДУВА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА 2019“

  |     |   No comment

Драги пријатели, продолжуваме со одбележувањето на јубилејот „1000 ГОДИНИ РАДОВИШ“. По седми пат општина Радовиш ќе биде домаќин на традиционалната и најмасовна манифестација „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА“.   И оваа година, под покровителство на ЕЛС општина Радовиш, а во организација на ОУ Центар за култура „Ацо Караманов“ во...

Прочитај повеќе

ИЗВРШЕН УВИД НА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА ЛОКАЛНИОТ ПАТ ПОДАРЕШ-СМИЉАНЦИ

  |     |   No comment

Градоначалникот Конзулов изврши увид во градежните активности на локалниот пат Подареш-Смиљанци, односно од мостот на Смиљанска река до центарот на селото.   Се работи на асфалтирање на патот кој е во должина од 2.7 км. Градежните работи се очекуваат да завршат во наредните 7 дена. Вкупната вредност...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА ЗБРАТИМЕНИОТ ГРАД СЕЛЧУК, Р. ТУРЦИЈА

  |     |   No comment

Во деновите од 6 до 8 Септември, делегација од Општина Радовиш предводена од Градоначалникот, Герасим Конзулов, беше во официјална посета на збратимената општина Селчук во Република Турција.   Повод за гостувањето беше упатената покана по повод организацијата на јубилејниот, 50-ти по ред ЕФЕСТ фестивал на културата и...

Прочитај повеќе