If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-3,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 9 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 9 седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВЕН УВИД НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ СО ПЛАН ЗА ПАРЦЕЛАЦИЈА ЗА ПРОМЕНА НА ГРАНИЦИ НА ГП 4.24 КОН 4.23 И ГП 4.25 ОД ДУП ЗА УБ 8-ДЕЛ И УБ 9-ДЕЛ, ВО РАДОВИШ ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Постапка бр. 40548,  арх. бр. 26 - 389/1  од 25.02.2021 г.   Предмет: ИЗВЕСТУВАЊЕ за јавен увид на Урбанистички проект со план за парцелација за промена на граници на ГП 4.24 кон 4.23 и ГП 4.25 од ДУП за УБ 8-дел и УБ 9-дел, во Радовиш Општина...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 8 ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 и член 53 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 8 итна седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе се одржи на 17.03.2022...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ СЕ ОДОБРУВА ПРОЕКТНА ПРОГРАМА СО БРОЈ НА ПОСТАПКА: 40167 ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ГРАДБА СО НАМЕНА Е1.13

  |     |   No comment

Врз основа на член 44, став 7 од законот за Урбанистаичко планирање (Сл. Весник  Бр. 32/2020) Градоначалникот на општина Радовиш по доставен предлог за одобрување на Планска програма, Ви доставува предлог за одобрување на Проектна Програма за изработка на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички...

Прочитај повеќе

ОТЧЕТ 100 ДЕНА, ГРАДОНАЧАЛНИК АЦО РИСТОВ

  |     |   No comment

  Почитувани сограѓани Изминаа 100 дена откако ми ја дадовте Вашата доверба за Градоначалник на општина Радовиш.   Во текот на изборната кампања Ви зборував дека има разлика во понудените програми и Вие ја препознавте таа разлика. Веднаш презедовме обврска да покажеме на дело дека постои разлика. Во овие 100...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН СЛУЖБЕНИК

  |     |   No comment

Согласно член 52 од Законот за административни службеници објавуваме Одлука за унапредување на административен службеник по интерен оглас број 1/2022     ОДЛУКА (погледни или превземи)...

Прочитај повеќе

ЧИСТА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И РЕДОВНОТО ОДРЖУВАЊЕ НА КОМУНАЛНАТА ХИГИЕНА ВО ГРАДОТ – набавено ново специјално возило за подигање на смет

  |     |   No comment

Народните пари мора домаќински и одговорно да се трошат. Еден од нашите приоритети за модерна општина е секако зачувувањето на чиста животната средина и редовното одржување на комуналната хигиена во градот. Нашето јавно комунално претпријатие ЈП„Плаваја“ набави ново специјално возило за подигање на смет со што ја...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 7 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 7 седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК – 21 ФЕВРУАРИ

  |     |   No comment

Денес го одбележуваме Меѓународниот ден на мајчиниот јазик - 21 февруари воспоставен од Обединетите Нации и УНЕСКО а во насока на промоција, негување и афирмација на сите јазици што ги користат народите во светот и за поддршка на имплементацијата на стратегиите и политиките во полза...

Прочитај повеќе