If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-41,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОДБЕЛЕЖАН 9-ТИ ДЕКЕМВРИ: ДЕНОТ НА ПРЕВЕНЦИЈАТА

  |     |   No comment

По повод Денот на Превенцијата 9-ти Декември, Локалниот Совет за превенција при општина Радовиш одржа Свечена седница.   На свеченоста беа присутни претставници од ОБСЕ, Началникот на СВР-Струмица, Началникот на отсек за превенција, Командирот на ПС од ОН Радовиш, Градоначалникот Конзулов со општинска делегација, претставници на општинскиот...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ДО ДОВЕРИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА РАДОВИШ И ДОВЕРИТЕЛИТЕ НА ЕДИНКИТЕ КОРИСНИЦИ ОСНОВАНИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 8 став 1 од Законот за финансиска поддршка на единиците на локалната самоуправа и единки корисници основани од единиците на локалната самоуправа за финансирање на доспеани, а неплатени обврски (''Службен весник на РМ'' бр.209/18), Градоначалникот на Општина Радовиш објавува        ...

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ И ХЕНДИКЕП

  |     |   No comment

По повод 3-ти декември-„Меѓународниот ден на лицата со попреченост“ и „Лицата со хендикеп“ денес Дневниот центар „Порака“ имаше прием на гости и помагатели на овој Дневен центар.   Во име на Дневниот центар „Порака“ на Општина Радовиш и Гарадоначалникот Герасим Конзулов му беше изразена благодарност за досегашната...

Прочитај повеќе

ПРВА РЕГИОНАЛНА КОНВЕНЦИЈА ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ГРАДОВИ И ОПШТИНИ НА ЕУ ПРОЕКТИ

  |     |   No comment

Договорена стратешка соработка за полесен пристап до ЕУ фондовите   Од 28-ми до 30-ти Ноември, делегација на Општина Радовиш предводена од градоначалникот Герасим Конзулов учествуваше во работата на „Првата регионална конвенција за соработка меѓу градови и општини на ЕУ проекти,“ одржана во Мојковац и Колашин, Република Црна...

Прочитај повеќе

ПРОМОЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ЕКО-ДРР“

  |     |   No comment

Во Понеделник, 26.11.2018 год. во Центарот за култура „Ацо Караманов“, беше реализирана промоција на Проектот за градење на капацитети за еко – системско базирано намалување на ризиците од катастрофи (Еко–ДРР) преку одржливо стопанисување на шумите.   Во овој проект, кој се реализира преку Балканската канцеларија на меѓународната...

Прочитај повеќе

ПОКАЗНО-ТАКТИЧКА ВЕЖБА

  |     |   No comment

„ГАСНЕЊЕ ПОЖАР,ЕВАКУАЦИЈА,СПАСУВАЊЕ ОД РУШЕВИНИ, ПРОНАОЃАЊЕ И ПРУЖАЊЕ ПОМОШ НА НАСТРАДАНИ ЛИЦА ВО ОБЈЕКТ“   На ден 24.11.2018 г.во Радовиш се одржа показно-тактичка вежба како дел од програмата 7.Стручен Собир ,,Радовиш 2018 ”. рганизирана од страна на Министерството за внатрешни работи на РМ-Биро за јавна безбедност, чиј координатор...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНИ „45 КАРАМАНОВИ СРЕДБИ“

  |     |   No comment

И оваа година, Радовиш го славеше ликот и делото на на големиот поет - македонскиот Рембо – Ацо Караманов. Центарот за култура Ацо Караманов во соработка со ОНБ Браќа Миладиновци Радовиш и Друштвото на писателите на Макеоднија го реализираа 45 издание на „Карамановите поетски средби“во...

Прочитај повеќе

ТУРСКАТА АМБАСАДОРКА ТУЛИН ЕРКАЛ КАРА ВО ПОСЕТА НА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Ноември 22, - Турската амбасадорка Тулин Еркал Кара со висока делегација од Република Турција оставарија средба со градоначалникот Герасим Козулов.   На средбата беше акцентирано пријателството меѓу Македонија и Турција и изразена желба за унапредување на соработката во сите области кои се од интерес на граѓаните.   Градоначалникот ја...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ОД „ПОРАКА“

  |     |   No comment

Денес во посета на општина Радовиш беа дел од штитениците-лицата со посебни потреби од дневниот центар „Порака“ од Радовиш.   Градоначалникот Герасим Конзулов имаше прием на овие штитеници и нивните родители, старатели, каде што беше разговарано за проблемите со кои се соочува овој дневен центар и тековните...

Прочитај повеќе

ДЕЛЕГАЦИЈА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА

  |     |   No comment

Оставрени средби со градоначалниците на збратимените општини и бизнис секторот   Ноември 11-16, 2018 - Делегација на Советот на општина Радовиш предводена од Претседателот Коле Чаракчиев оствари петдневна посета на Република Турција на покана од збратимените општини Ергене,Јалова и Алиага.  Во склоп на посетата беа остварени средби...

Прочитај повеќе