If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-42,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

АСФАЛТИРАЊЕ НА БУЛЕВАРОТ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Aсфатирање на булеварот Александар Македонски во Радовиш, каде што беше отстранет претходно оштетениот слој.   Регионалниот пат (R1300) Радовиш-Подареш ќе биде реконструиран и саниран според проектот во кој е вклучена целосна реконструкција и рехабилитација долж целата траса од 9,8 км. почнувајки од раскрсницата пред Ињево па се...

Прочитај повеќе

45 КАРАМАНОВИ СРЕДБИ

  |     |   No comment

И оваа година, Радовиш ќе празнува во чест на макеодонскиот Рембо – Ацо Караманов.  Во деновите 22, 23 и 24 Ноември 2018 г.  Радовиш ќе биде макеоднски, но и балкански Олимп на поезијата  и ументоста.  Центарот за култруа Ацо Караманов Радовиш во соработка со библиотеката...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ОВОГОДИШНИОТ „САЕМ НА КНИГАТА“ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Во рамките на одбележувањето на Месецот на книгата, Општинската народна библиотека ,,Браќа Миладиновци” - Радовиш од 12-16 Ноември го организира традиционалниот есенски петдневен продажен ,,Саем на книгата 2018”.   Во присуство на поголем број љубители на книгата и заинтересирани граѓани денес на првиот ден од овој саем,...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ И СОУ „КОСТА СУСИНОВ“- РАДОВИШ, ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА

  |     |   No comment

  К О Н К У Р С за стипендирање на ученици во основните училишта во општина Радовиш и СОУ „Коста Сусинов“- Радовиш, за учебната 2018/2019 година   За учебната 2018/2019 година, општина Радовиш ќе додели:   ЗА ТАЛЕНТИРАНИ УЧЕНИЦИ ИСКЛУЧИВО ПО ОСНОВ НА ПОСТИГНАТ УСПЕХ – БЕЗ СОЦИЈАЛНИ КРИТЕРИУМИ  16...

Прочитај повеќе

ОБЈАВА ЗА ПРОДАЖБА НА ПОДВИЖНИ СТВАРИ-ДРВНА МАСА

  |     |   No comment

Објава бр.1/2018      За продажба на подвижни ствари-дрвна маса (канадска топола,црна топола,багрем,врба , орев,евла,црница и кисело дрво ) по пат на електронско јавно наддавање (прва објава)   1.Предмет на продажба по пат на електронско јавно наддавање: -Дрвна маса од канадска топола-202 дрвја ,црна топола-8 дрвја,багрем-57 дрвја,врба-11 дрвја, орев-4 дрвја,црница-1...

Прочитај повеќе

НОВА КОМУНАЛНА ОПРЕМА ЗА ЈП ПЛАВАЈА ВО ВРЕДНОСТ ОД 5.8 МИЛ. ДЕН.

  |     |   No comment

Со цел обезбедување на квалитетни и ефикасни комунални услуги за потребите на граѓаните, градоначалникот Герасим Конзулов изврши примопредавање на нова градежна машина – универзален ровокопач утоварувач, како и промоција на специјалното комунално возило за собирање и транспорт на смет-донација од рудникот Бучим.       ФОТО ГАЛЕРИЈА...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА XXII-ТА ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш, денес ја одржа својата  XXII-итна седница со која Претседаваше Претседателот Коле Чаракчиев.   На оваа седница според итноста која ја образложи Претседателот Чаракчиев, се работеше со една точка на Дневниот ред и тоа Предлог-Одлука за избор на членови на Координативното тело за промотивен...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ИЗВЕДБА НА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА НА ОOУ КРСТЕ П. МИСИРКОВ

  |     |   No comment

Започнати се градежни активности за изведба на нова канализациона мрежа на ООУ „Крсте Петков Мисирков“ за решавање на долгогодишниот проблем со неефикасната метода на испумпување на фекалиите.   Новата инсталација ќе го надмине проблемот со непријатната миризба која се ширеше во училиштето и воедно ќе ги елеминира...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА ЗБРАТИМЕНАТА ОПШТИНА ТЕТЕВЕН ВО БУГАРИЈА

  |     |   No comment

На покана од страна на Градоначалникот на општина Тетевен г-ѓа Мадлена Бојаџиева, делегација од општина Радовиш предводена од Градоначалникот Герасим Конзулов беше во посета на збратимената општина Тетевен во Република Бугарија.   Оваа посета на делегацијата беше во склоп на празникот на Градот Тетевен „1-ви Ноември“ -денот...

Прочитај повеќе